Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: CONSTRUCTIA DE CRESE SI GRADINITE TREBUIE SA FIE O PRIORITATE

ALDE DOLJ: CONSTRUCTIA DE CRESE SI GRADINITE TREBUIE SA FIE O PRIORITATE

loading...
Share on Facebook16Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Share on Tumblr0Share on LinkedIn0Print this page

Anisoara Stanculescu, vicepresedinte ALDE Dolj: ”Parteneriatele public – privat pot genera soluții pentru creșterea natalității”

Date statistice recente la nivelul UE ne arată că România este în continuare pe ultimele locuri în privința natalității. Specialiștii avertizează că dacă vom lua rapid măsuri de creștere a natalității, putem spera ca în următorii 40 de ani să revenim pe creștere în privința sporului demografic. Altfel, riscăm ca la orizontul anului 2050 să mai fim doar vreo 13-14 milioane de români în România.

Noi considerăm că, pentru creșterea natalității, stimulentele de ordin material nu sunt suficiente. Tinerele familii în care ambii soți urmează o carieră profesională trebuie să aibă siguranța, încrederea și confortul de a lua decizia de a avea unul sau mai mulți copii.

Acest lucru presupune ca părinții să își știe copiii bine îngrijiți și educați, în special în primii 7 ani de viață, atât de importanți pentru dezvoltarea lor. Pentru aceasta, construirea unui număr suficient de creșe și grădinițe este determinantă.

Realizarea unui astfel de program amplu s-ar putea face în parteneriat public – privat, prin măsuri clare de încurajare a angajatorilor privați de a participa la astfel de parteneriate.

 

Angajatorii ar putea construi din fondurile lor (pe terenuri puse la dispoziție de comunitate) în proximitatea companiilor proprii creșe și grădinițe pentru copiii angajaților și nu numai, iar sumele plătite să le fie scăzute din impozitele calculate.

loading...

 

Este una dintre măsurile care ar susține ideea de investiții inteligente în educație, în fapt investiții vitale în viitorul nostru comun.

 

 

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Ajuta si tu Jurnal de Craiova !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*