Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: INVESTITIILE IN CERCETARE SI DEZVOLTARE – O MIZA STRATEGICA

ALDE DOLJ: INVESTITIILE IN CERCETARE SI DEZVOLTARE – O MIZA STRATEGICA

loading...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Share on Tumblr0Share on LinkedIn0Print this page

Ion Cupa, presedinte ALDE Dolj:  ”Preocuparea oricărui guvern responsabil pentru raționalizarea cheltuieilor de funcționare a statului este firească”

 

Măsurile de disciplină bugetară, de păstrare a cheltuielilor interne de funcționare a statului în limite de legitimitate, necesitate și oportunitate sunt firești în orice guvernare care își propune să relanseze investițiile în cercetare și dezvoltare ca bază pentru progresul economic accelerat.

În acest sens trebuie înțelese deciziile privind evaluarea riguroasă a tuturor posturilor din administrația publică, pentru a nu se depăși nivelul din acest an al cheltuielilor aferente acestora.

Menținerea măsurii privind suspendarea angajărilor la stat și pentru anul viitor, bineînțeles cu anumite excepții prevăzute deja ( vezi personalul din armată, poliție etc.) este una justificată de această nevoie legitimă a păstrării cheltuielilor generale de funcționare a statului la nivelul actual.

loading...

Este important să identificăm și să alocăm resurse (inclusiv prin raționalizarea unor cheltuieli, invocată mai sus) pentru cercetare și dezvoltare tehnologică.

Ținta de creștere anuală cu 30 % a cheltuieilor pentru cercetare  trebuie atinsă dacă vrem să ne acordăm o șansă reală ca societate pentru adaptarea la un viitor tot mai dinamic. ALDE își propune să facă toate demersurile pentru ca această prevedere importantă din programul de guvernare să fie respectată.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Ajuta si tu Jurnal de Craiova !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*