Home » Politica » Politica Dolj » ALDE DOLJ: MASURILE GUVERNULUI TREBUIE PREGATITE MAI BINE

ALDE DOLJ: MASURILE GUVERNULUI TREBUIE PREGATITE MAI BINE

Share ...
Share on Facebook25Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

ION CUPĂ, Președinte ALDE DOLJ: ”Pentru a se evita speculațiile dăunătoare, măsurile guvernamentale, în special cele din domenii sensibile – fiscalitate, venituri – ar trebui anunțate după efectuarea simulărilor

 

Campaniile de dezinformare și de speculare a unor slăbiciuni în pregătirea deciziilor de politică publică trebuie anticipate și evitate.

Pentru a se evita speculațiile dăunătoare, măsurile guvernamentale, în special cele din domenii sensibile – fiscalitate, venituri – ar trebui anunțate după și numai după efectuarea simulărilor.

Altfel, măsuri cu potențial pozitiv pot fi anulate de o imagine negativă creată în jurul lor înainte ca ele să fie prezentate în detaliu și aplicate în realitate. Mai mult, nepregătirea cum se cuvine a acestor măsuri riscă să producă ezitări și în rândul celor care ar trebui să le susțină.

În privința măsurii legate de conturile separate pentru TVA (split TVA) noi, cei din ALDE,  ne dorim ca el să fie un mecanism îmbunătățit de colectare a TVA-ului, însă implementarea sa trebuie făcută în așa măsură încât să nu afecteze părțile implicate.

Solicităm ministrului de Finanțe să prezinte toate argumentele economice și fiscale și simulările tehnice în ceea ce privește această măsură, deoarece ea trebuie să se bazeze pe o analiză integrată a tuturor detaliilor. De asemenea, este absolut necesar un calendar al implementării acestei măsuri. Ea nu poate fi aplicată peste noapte.

Preocuparea ALDE vizează ca, în urma aplicării acestei măsuri, să nu fie afectat mediul de afaceri și cash flow-ul acestuia. Mecanismul TVA split trebuie să aibă în vedere, pe lângă scopul de combatere a evaziunii, și pe acela, la fel de important, de protejare a mediului de afaceri, a IMM-urilor și a activității lor.

 

                              BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Dacă v-a placut acest articol, va invitam sa va alaturaţi, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook..
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Fotbal : FC U Craiova 1948 a efectuat ultimul antrenament pana la meciul cu Dunarea Calafat

Astazi am fost alaturi de echipa FC U Craiova 1948 la ultimul antrenament pana la meciul cu Dunarea Calafat care...

Închide