ALDE DOLJ : SUSTINEM FINANTAREA TRANSPARENTA A ACTIVITATILOR SPORTIVE DE CATRE AUTORITATILE LOCALE

Share on Facebook0Share on Google+1Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Print this page

Anisoara Stanculescu Candidat Primaria Craiova din partea Alde Dolj

Anisoara Stanculescu, candidat ALDE pentru Primaria Craiova:

Proiectul Ordonantei de urgenta care modifica si completează Legea educaţiei fizice şi sportului 69/2000 va contribui la dezvoltarea sportului de performanţă şi în Craiova

 

Salutăm decizia guvernului de aprobare a proiectului de ordonanţă de urgenţă care prevede finanţarea transparentă a activităţilor sportive de către autorităţile locale.

Prin această măsură se deschide o perspectivă clară de susţinere a sportului de către primării şi alte autorităţi locale, fără teama că ar putea exista probleme de netransparenţă sau conflict cu legea.

Sportivii îşi vor putea desfăşura activitatea în baza unui contract de activitate sportivă, în care va fi stipulată valoarea drepturilor băneşti aferente activităţii sportive prestate de către sportivul de performanţă sau de către alte persoane juridice sau fizice implicate în activitatea sportivă, respectiv modalităţile şi termenele de plată.

În aceste condiţii, vom putea consolida activitatea sportivă de performanţă din Craiova. Sportul craiovean, sportul românesc în general, aveau nevoie de o astfel de măsură. Este o veste bună şi pentru sportul şcolar şi universitar craiovean, care pot constitui resurse importante pentru dezvoltarea sportului de performanţă.

Va putea exista o planificare strategică mai bună a activităţii sportive şi decizii adecvate, competitive ale autorităţilor locale în direcţia formării, din şi prin activitatea sportivă, a unor branduri locale puternice cu relevanţă naţională şi internaţională.

                                     BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*