Home » Timp Liber » Spectacole si Concerte » Concert în parc dedicat Zilei Internationale a Muzicii

Concert în parc dedicat Zilei Internationale a Muzicii

loading...

Filarmonica „Oltenia” Craiova sărbătoreşte în avans Ziua Internaţională a Muzicii, cu o oră de pagini muzicale celebre, incluzând coruri din opere cu succes la public şi prelucrări de folclor românesc. Atât latura universală a culturii muzicale, cât şi spiritul identitar românesc se întâlnesc într-un repertoriu care subliniază importanţa apartenenţei la o cultură naţională conectată la spiritul cosmopolit al secolului XXI.

Concertul dedicat Zilei Internaționale a Muzicii este susţinut sâmbătă, 30 septembrie 2017, ora 11:00 de Corala academică a Filarmonicii ”Oltenia”, dirijată de Manuela Enache şi Pavel Şopov, acompaniată la pian de Corina Stănescu. Foişorul din Parcul Nicolae Romanescu este o locaţie potrivită, scopul acestei zile fiind încurajarea muzicienilor să iasă în aer liber pentru a oferi concerte gratuite, din cele mai diferite genuri muzicale. (Însă, în caz de vreme nefavorabilă, concertul va avea loc în Sala Filarmonicii).

Inițiată la 1 octombrie 1975 de către muzicologul şi violonistul Yehudi Menuhin, Ziua Internațională a Muzicii a fost organizată pentru prima dată de Consiliul Internaţional al Muzicii, în conformitate cu rezoluția adoptată în cadrul Adunării Generale de la Lausanne, în 1973. La nivel mondial, sunt organizate întâlniri cu artişti, competiţii şi teste muzicale, expoziţii de instrumente muzicale, de înregistrări, fotografii, picturi, sculpturi, caricaturi şi afişe pe teme muzicale, concerte, programe de radio şi televiziune. Muzica este, în ciuda diversității sale la nivel global, unul din acele lucruri care ne unește de fiecare dată. Deși sunt multe sunete din jurul nostru care ne creează disconfort,  muzica face exact opusul, vindecă şi dăruiește zâmbete și fericire.

În program:

Grigoraș Dinicu/Mihail Ștefănescu: „Hora staccato”

Ioan D. Chirescu: „Doruleț, dorulețule”

Ion Vidu: „Lugojana”

Constantin Rîpă: „Ciuleandra”

Cornel Arion: „Hațegana cu strigături”

Grigore Cudalbu: „Trecui dealul la Băiuț”

Gheorghe Danga: „Sârba în căruță”

Tudor Jarda: „Mă luai, luai”

Ioan Alexandrescu: „La joc”

Gheorghe Danga: „Sârba pe loc”

Adrian Pop: „Vine hulpe di la munte”

Dirijor: MANUELA ENACHE

Giuseppe Verdi: „Aida” – Marșul triumfal

Pietro Mascagni: „Cavalleria rusticana” – „A casa, a casa, amici”

Giacomo Puccini: „Madama Butterfly” – Corul mut

Giuseppe Verdi: „Trubadurul” – „Corul țiganilor”

Giuseppe Verdi: „I Lombardi” – „O, Signore dal tetto natio”

Gaetano Donizetti: „Lucia di Lammermoor” – „Per te d’immenso giubilo”

Gioacchino Rossini: „Moise în Egipt” – „Dal tuo stellato soglio”

Giuseppe Verdi: „Nabucco” – „Corul robilor evrei”

Giuseppe Verdi: „La Traviata” – „Corul țigăncilor și al matadorilor”

Dirijor: PAVEL ȘOPOV

La pian: CORINA STĂNESCU

Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Baschet : Baschetbalistii, la primul meci din noul sezon

Antrenorul echipei de baschet masculin, S.C.M. “U” Craiova, Rami HADAR, managerul secţiei, Marius TOMA, şi jucătorii Iulian ORBEANU şi Ivan...

Închide