Home » Administratie » Administratie Dolj » Consiliul Judetean Dolj da manager de spital unei persoane certata cu legea

Consiliul Judetean Dolj da manager de spital unei persoane certata cu legea

Share ...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Consiliului Judetean Dolj da manager de spital unei persoane certata cu legea

Astăzi, în ședința de plen a Consiliului Judetean Dolj, consilierul PNL , Marian Irinei a adresat o interpelare conducerii executive a Consiliului Judetean Dolj , având ca obiect:
„ORGANIZAREA CONCURSULUI PENTRU OCUPAREA FUNCȚIEI DE MANAGER AL SPITALULUI ORĂȘENESC „AȘEZĂMINTELE BRÂNCOVENEȘTI” din orașul DĂBULENI”

Este vorba de MODALITATEA în care a fost ocupată funcția de manager al Spitalului Orășenesc din Dăbuleni, instituție aflată în subordinea Consiliului Judetean Dolj.
Astfel se pare ca o persona care este cercetata penal poate ocupa o functie de administrare a unui spital fie el si orasenesc .
Anunțul de concurs privind ocuparea acestei funcții a fost dat publicității în data de 4 Noiembrie 2016, în cotidianul „Cuvântul Libertății”.
Conform anunțului, concursul s-a desfășurat în baza Regulamentului cadru aprobat prin Dispoziția Consiliului Judetean Dolj nr. 609/2010, printre condițiile pe care un candidat trebuia să le îndeplinească, în mod cumulativ, pentru a se înscrie la concurs, numărându-se și aceea de a nu fi condamnat penal sau în curs de urmărire penală. De altfel, dosarul de înscriere la concurs trebuia să conțină declarația pe proprie răspundere a candidatului că nu este urmărit penal și nu are cunoștință că a fost începută urmărirea penală asupra sa.

Consiliului Judetean Dolj da manager de spital unei persoane certata cu legea

Consiliului Judetean Dolj da manager de spital unei persoane certata cu legea

Consiliului Judetean Dolj da manager de spital unei persoane certata cu legea

Consiliului Judetean Dolj da manager de spital unei persoane certata cu legea

Marian Irinei a facut unele precizari:
„Am făcut public în cadrul ședinței de plen o informare (un comunicat) al Biroului de Informare și Relații Publice al DNA ce făcea referire la începerea urmăririi penale față de mai multe persoane, printre care și d-na MĂRICUȚOIU ILEANA, actualmente director al Spitalului Dăbuleni, în sarcina căreia s-au reținut infracțiunile de luare de mită și abuz în serviciu contra intereselor publice.

Între timp, neintervenind o cauză de scoatere de sub urmărirea penală ori de încetare a urmăririi penale, am solicitat clarificări urgente din partea conducerii executive a CJ Dolj, considerând în acest fel că d-na MĂRICUȚOIU ILEANA, manager în funcție al Spitalului Orășenesc „Așezămintele Brâncovenești” Dăbuleni, nu avea dreptul de a se înscrie la concursul pentru ocuparea acestei funcții.

Cu toate acestea, dânsa a susținut și promovat concursul din data de 21.11.2016, Consiliul Județean Dolj, urmând a încheia un nou contract de management.

Pentru a clarifica această situație în care se află Consiliul Județean Dolj, ca parte a contractului de management, am solicitat un răspuns în scris și oral în ceea ce privește validarea concursului pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Orășenesc din Dăbuleni, repet, unitate aflată în subordinea Consiliului Judetean Dolj.

Imediat cum voi avea un răspuns din partea conducerii executive, pentru o bună informare a opiniei publice și în spiritul transparenței ce ar trebui să caracterizeze Consiliului Judetean Dolj, voi atașa public răspunsul interpelării mele. „

Consiliului Judetean Dolj da manager de spital unei persoane certata cu legea

Dacă v-a placut acest articol, va invitam sa va alaturaţi, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook..
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Legea este facuta DOAR pentru FRAIERI

Pentru ca a venit iarna, unele baruri din craiova inca nu au auzit de legea anti fumat asa ca au...

Închide