Home » Life & Style » Dieta & Fitness » Curmalele PREVIN ATACUL DE CORD, ATAC CEREBRAL, TENSIUNE MARITA SI COLESTEROL

Curmalele PREVIN ATACUL DE CORD, ATAC CEREBRAL, TENSIUNE MARITA SI COLESTEROL

Share ...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0

Printre beneficiile acestui fruct se mai numara si eliberarea de constipatie, dereglari intestinale, probleme de inima, anemie, disfunctii sexuale, diaree, cancer abdominal si multe alte afectiuni.

Acest fruct este foarte bogat in vitamine, minerale si fibre, contine ulei, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru si magneziu care sunt benefice pentru sanatate.

Specialistii in nutritie spun ca un consum zilnic al acestui fruct este necesar pentru a asigura o dieta echilibrata si sanatoasa.

Despre Curmale este vorba !

Oamenii consuma curmale in mai multe feluri: sub forma de pasta, pasta amestecata cu lapte, cu iaurt, pe paine cu unt, pentru a-l face mai delicios.

Iata beneficiile curmalelor, explicate:

In primul rand si foarte important este ca, curmalele sunt usor de digerat si asta ne ajuta sa beneficiem de intreg arsenalul de nutrienti, vitamine si minerale pe care le contine.

Fibrele dietetice din curmale faciliteaza tranzitia deseurilor prin intestin si previne absorbtia colesterolului.

Continutul de fier echilibreaza cantitatea de oxigen din sange iar potasiul controleaza bataile inimii si tensiunea arteriala.

Complexul B din curmale, cum ar fi carotenul, luteina si eaxantina, se absorb in retina pentru a obtine o filtratie optima a luminii si protejeaza impotriva degenerescentei maculare.

Vitamina A protejeaza ochii, pielea, mucusul si chiar plamanii si cavitatea bucala de aparitia cancerului.

Taninul actioneaza impotriva infectiilor si inflamatiilor prevenind sangerari excesive.

Consumul moderat de curmale poate contribui la o stare buna de sanatate, protejand celulele de radicalii liberi, prevenind un atac cerebral, boli coronariene si protejand colonul, prostata, pancreasul, sanii, plamanii.

Studii recente au aratat ca, curmalele sunt eficiente impotriva cancerului abdominal.

Dupa o perioada de post este recomandata consumarea de curmale deoarece confera senzatia de satietate si ne impiedica sa ne supra-alimentam, tendinta fireasca dupa o perioada de post.

Curmalele sunt poate cel mai bun digestiv care vine in plus cu un aport substantial de nutrienti, minerale si fibre iar toate acestea la un loc sunt revitalizante pentru organism si ne confera un plus de energie. Sporirea energiei o simtim la scurt timp dupa consumarea lor.

Se mai spune deasemenea ca prin consumarea zilnica a cel putin unei curmale, mentine optima starea de functionare a ochilor pe parcursul intregii vieti.

Dacă v-a placut acest articol, va invitam sa va alaturaţi, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook..
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Inca o noua ruta aeriana din 19 iunie alaturi de Wizz Air Craiova – Tel Aviv

La doar o săptămână după alocarea celei de-a doua aeronave moderne Airbus A320 cu 180 de locuri la baza de...

Închide