Home » Politica » Politica International » Emmanuel Macron, investit in functia de presedinte al Frantei: „Europa si lumea întreaga au nevoie mai mult decat oricand de Franta”

Emmanuel Macron, investit in functia de presedinte al Frantei: „Europa si lumea întreaga au nevoie mai mult decat oricand de Franta”

loading...
Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Share on Tumblr0Share on LinkedIn0Print this page

Emmanuel Macron, investit in functia de presedinte al Frantei

Francois Hollande i-a predat ştafeta la Palatul Elysse lui Emmanuel Macron, care a fost învestit, duminică, în funcţia de preşedinte al Franţei. Macron devine astfel al 25-lea şef de stat din Hexagon, dar şi cel mai tânăr conducător al Republicii.

Europa şi lumea întreagă au nevoie mai mult decât oricând de Franţa, a declarat noul preşedinte francez Emmanuel Macron, în primul său discurs ca şef de stat, adăugând că va restaura poziţia în plan global a Franţei, informează BBC News online.

„Lumea are nevoie de ceea ce francezii au predicat mereu. De mai multe decenii, Franţa s-a îndoit de ea însăşi”, a declarat noul preşedinte al Republicii franceze.

„Mandatul meu le va da francezilor înapoi încrederea în ei”, a mai afirmat Macron, care a adăugat că va convinge lumea că „puterea Franţei nu este în declin, ci este este calea să renască”

„Franţa este puternică doar dacă este prosperă. Franţa este un model pentru lume, dacă este exemplară” a completat el.

„Întreaga lume va fi atentă la ceea ce Franţa spune, pentru că, împreună, vom trece de fricile şi anxietăţile noastre”.

„Împreună vom fi un exemplu de popor care ştie să-şi afirme valorile şi principiile – ale democraţiei şi ale Republicii”, a continuat Macron.

loading...

Povestea lui Emmanuel Macron

Emmanuel Macron s-a născut la 21 decembrie 1977, în localitatea Amiens, din nord-estul Franţei. A urmat cursurile de Filozofie la Universitatea Paris Nanterre şi are un masterat în Afaceri publice de la Institut d’Etudes Politiques de Paris. După absolvirea École nationale d’administration (ENA), în 2004, Macron începe să lucreze în cadrul serviciului de Inspecţie a Finanţelor, după un an primind diploma de inspector.

În 2008, renunţă la serviciul public şi se angajează la instituţia financiară Rothschild & Cie Banque.

Macron a intrat în politică în 2012, atunci când a ocupat postul de consilier al preşedintelui Francois Hollande. Ulterior, între 2014 şi 2016, a fost ministru al Economiei.

În 2016, el demisioneză din funcţia de ministru şi anunţă că va candida la preşedinţia Franţei. Pe 6 aprilie, în acelaşi an, Macron înfiinţează mişcarea En Marche!

Pe 7 mai 2017, Emmanuel Macron câştigă alegerile prezidenţiale din Franţa, în faţa lui Marine Le Pen, candidata formaţiunii populiste Frontul Naţional.

Ajuta si tu Jurnal de Craiova !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*