Home » Eveniment » Expozitia temporara “Fluturii exotici si lumea lor” la Muzeul Olteniei

Expozitia temporara “Fluturii exotici si lumea lor” la Muzeul Olteniei

loading...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Tumblr0Share on LinkedIn0Print this page
Expozitia temporara “Fluturii exotici si lumea lor” la Muzeul Olteniei

Expozitia temporara “Fluturii exotici si lumea lor” la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei Craiova, Secția de Științele Naturii, organizează miercuri, 6 septembrie, ora 11.00, în spațiul expozițional din str. Popa Șapcă nr. 7, vernisajul expoziției temporare “Fluturii exotici și lumea lor”.
Cunoaşterea colecţiilor unor reprezentanţi de seamă ai cercetării româneşti în domeniul ştiinţelor naturii constituie o modalitate de valorificare a tezaurului natural existent în Patrimoniul Cultural Naţional al României.
Prin prezentarea unui bogat material respectiv 42 de insectare cu fluturi exotici spectaculoși și variați, specialiștii Muzeului Olteniei prezintă craiovenilor Colecţia de Lepidoptere exotice ”Claudia Stănoiu”, care însumează un număr de 1200 de exemplare din zone biogeografice diferite de pe Glob, conservând specii rare de fluturi exotici din familiile Papilionidae, Nymphalidae, Sphingidae, Attacidae, Uraniidae, Morphidae, Brassolidae, de o deosebită importanţă ştiinţifică şi estetică, din cele 6 regiuni zoogeografice ale Globului. 

Expozitia temporara “Fluturii exotici si lumea lor” la Muzeul Olteniei

loading...


Expoziția va fi axată pe trei mari reprezentări: metamorfoza, mimetismul -homocromia și hrănirea la aceste specii.
Publicul craiovean este invitat să remarcabile specii de fluturi, precum: fluturii „cap-de-cobră” din regiunea indomalaieză (Asia), fluturii „frunze uscate” ce au aripile pe partea ventral precum o pereche de frunze moarte, mergând pînă a imita detalii fine, respectiv nervurile frunzelor (Noua Guinee, sudul Asiei, Madagascar și India), fluturii „cap de bufniță” – circa 20 de specii de fluture tip „bufniță”, numite așa din cauza formei și coloritului, respectiv a „ochilor” desenați pe partea ventral a aripilor. Trăiesc în păduri din Brazilia, din Mexic, America Centrala si de Sud.

Expoziția va fi deschisă pentru vizitare publicului interesat până la data de 6 octombrie 2017.

Ajuta si tu Jurnal de Craiova !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*