Home » Actualitate » Eveniment » Festival International dedicat Tinerilor Regizori prima editie

Festival International dedicat Tinerilor Regizori prima editie

loading...

Festival International dedicat Tinerilor Regizori prima editie

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova lansează prima ediție a Festivalului  Internațional al Tinerilor Regizori THEATER NETWORKING TALENTS, între 28 iunie – 1 iulie 2017. Alături de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, organizatori ai acestui festival sunt Departamentul de Arte al Universității din Craiova, UNITER, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” (U.N.A.T.C.) și Casa Studenților Craiova.

Festivalul THEATER NETWORKING TALENTS se adresează regizorilor de teatru absolvenți în anul universitar 2017, studenților regizori din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anul II – Master) ai Facultăților de Teatru din România, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova. Festivalul THEATER NETWORKING TALENTS se va desfășura sub formă de competiție, devenind o importantă rampă de lansare pentru absolvenții specializării regie de teatru. Regizorii participanţi se vor prezenta cu producția de licență/disertație, realizată în cadrul universităților de proveniență sau în parteneriat cu o instituție de spectacol.

Din juriul festivalului fac parte Serge Rangoni – director Teatrul din Liège, președintele juriului, Erwin Simsensohn – regizor, Dragoș Alexandru Mușoiu – regizor, Lia Dogaru – scenograf, Corina Constantinescu – teatrolog și Alina Epîngeac – critic de teatru. Vor fi acordate următoarele premii: Marele Premiu – regie: câștigătorul va fi invitat să regizeze un spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, Premiul I – regie, Premiul I – scenografie, Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță și Premiul Juriului.

Festival International dedicat Tinerilor Regizori prima editie

Selecția de spectacole aparține universităților de proveniență a regizorului și reunește producții ale Universităților de Arte din România, Serbia și Bulgaria. Spectacolele vor fi găzduite pe scenele Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și ale Departamentului de Arte al Universității din Craiova. Anul acesta, spectacolele înscrise în competiție sunt:

·         „Anna”, de Teodora Marčeta, după Lev Tolstoi, regia Ivana Janošev -Academia de Arte din Novi Sad / Serbia

·         „Edmond”, de David Mamet, regia Andrei Dinu – UBB Cluj / România în colaborare cu Teatrul Municipal Baia Mare

·         „Ei, și” după Eugen Ionescu, regia Andreea Ciocîrlan, scenografia Florentina Burcea – UNATC București / România

·         „Eling și Kjell Bjarne”, de Ingvar Ambjarnsen, regia David Alić – Academia de Arte din Novi Sad / Serbia

·         „Film” de Annie Baker, regia Șerban-Marius Fleancu, scenografia Mădălina Sandu – UNATC București / România

·         „Hotel Europa”, de Goran Stefanovski, regia Andrei Raicu, scenografia Mihaela Popescu și Livia Vișănescu – UAT Tg.- Mureș în cadrul 9G la T.N.B. – București / România

·         „Krmeci kas”, regia Milja Mazarak – Universitatea de Arte din Belgrad / Serbia

·         „Niciodată n-am fost la Bagdad” de Abel Neves, regia Pașca Teofil – UBB Cluj în colaborare cu Teatrul Municipal Teatrul „Aureliu Manea” din Turda / România

·         „Sandros” de Katalin Thuroczy, regia Cristi Avram – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași  în colaborare cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași / România

·         „Three”, după Walter Wykes, regia Elitsa Yovcheva, scenografia Alexandra Yotkovska – Academia Națională de Teatru și Film din Sofia / Bulgaria.

În perioada 27-29 iunie 2017 va avea loc la Craiova o întâlnire în cadrul proiectului „Drama goes Digital”, desfăşurat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” ca membru al ETC, proiect co-finanţat prin programul Comisiei Europene „Europa Creativă”. Teatrul Naţional „Marin Sorescu” participă la acest proiect alături de alte teatre, împreună cu oameni de ştiinţă din Olanda, Franţa, Belgia, Germania, Croația şi Norvegia, cu scopul de a introduce noile tehnologii media în arta spectacolului. Pe parcursul celor trei zile, vor avea loc mai multe conferinţe, workshop-uri şi vizite de lucru, susţinute de speakeri români şi din afara ţării, cu privire la Realitate Virtuală, supratitrări pentru spectacole realizate prin tehnologii avansate şi noile tehnologii folosite în teatru.

Tinerii regizori și actori care vor participa la competiție, dar și cei care vor veni să asiste la festival, vor avea ocazia să participe la workshop-uri și întâlniri cu personalități marcante din lumea teatrului, unul dintre invitații festivalului este reputatul regizor britanic Declan Donnellan.

Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Gelu Visan, a anuntat ca demisioneaza din functie dupa ce Traian Basescu l-a umilit in timpul unei interventii la Romania TV

Secretarul executiv al PMP, Gelu Visan, a anuntat ca demisioneaza din functie dupa ce Traian Basescu l-a umilit in timpul...

Închide