Home » Sport » Fotbal » Fotbal : Pe Mangia l-au apucat crizele de nervi

Fotbal : Pe Mangia l-au apucat crizele de nervi

loading...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Share on Tumblr0Share on LinkedIn0Print this page

Conform Cuvantul Libertatii startul de campionat sub aşteptări al echipei CS U Craiova, cu doar 6 puncte în 4 meciuri, dintre care 3 s-au disputat pe teren propriu, cu echipe fără pretenţii, a tulburat deja apele în Bănie. La ultimele două jocuri de la Severin au venit doar câteva sute de spectatori, care s-au arătat nemulţumiţi de jocul echipei.

Video Romeo Seliste

Devis Mangia, care dădea impresia unui antrenor echilibrat la sosirea în România, resimte presiunea şi deja a avut câteva izbucniri la adresa oficialilor clubului, la finalul partidei cu Astra, din motive puerile. Noaptea nu l-a liniştit pe antrenorul CS U Craiova, care, la conferinţa de presă care a prefaţat partida cu Juventus Bucureşti, a făcut o adevărată criză de nervi după întrebările incomode puse de ziarişti. „Ce comentaţi? Nu e bine cu atâtea egaluri pe teren propriu? Vedeţi-vă de treaba voastră! Sunteţi suporteri ai Craiovei sau ţineţi cu Dinamo sau Steaua? Nu am învins, dar nici nu am pierdut, spuneţi şi asta!” a strigat Mangia către ziarişti.
Întrebat despre jocul modest al echipei în comparaţie cu cel de anul trecut, din mandatul lui Gigi Mulţescu, în condiţiile în care lotul este unul superior, Mangia s-a enervat şi a răspuns într-o notă de sarcasm şi superioritate: „Mamma mia, staţi liniştiţi, că au trecut doar 4 etape! Fiţi calmi, nu avem probleme, vom trage linie la finalul campionatului, atunci vom vedea ce am făcut, dacă ne-am atins obiectivele! Cunosc regulamentele mai bine decât voi, ştiu că avem 26 de etape la dispoziţie pentru a ne îndeplini obiectivele, dar consider că au rămas destule meciuri. Am văzut că nu au venit spectatori la meci, iar cei care au venit ne-au fluierat, dar ce putem face? Probabil că trebuie să jucăm mai bine, nu ştiu… Eu cred că am jucat bine, Astra ne-a surprins o dată pe contraatac, iar noi am avut cinci ocazii de gol. Dacă pentru voi e puţin pentru un meci din Liga I, atunci ne vom strădui să ne creăm mai multe”.
Devis Mangia neagă că jucătorii săi ar avea probleme fizice, deşi în repriza a doua a partidei cu FCSB, dar şi pe finalul partidei cu Astra , CS U Craiova nu au mai reuşit să depăşească centrul terenului, fiind sufocaţi de adversari, aceştia din urmă aflaţi şi ei după meciuri în cupele europene. „Faptul că atacăm implică un consum mare de energie, fiindcă restul echipelor preferă să se apere, dar nu avem probleme de natură fizică, nu sunt de acord cu acest lucru”. În acest timp, sub protecţia anonimatului, câţiva jucători ai Craiovei au recunoscut că stagiul de pregătire din Austria a fost mai degrabă o „vacanţă”, antrenamentele fizice fiind deloc solicitante. Totodată, recomandat ca un antrenor care promovează tinerii, Mangia nu numai că nu a folosit niciun „junior” în meciurile cu Milan, dar şi Screciu şi-a pierdut forma sportivă o dată cu venirea italianului.
Portarul Neculai Calancea spune că startul ezitant de campionat este cauzat de schimbarea sistemului de joc de la 4-2-3-1 într-un 3-4-3, dar şi perioadei de integrare de care au nevoie noii jucători.Jucăm un sistem nou şi avem nevoie de timp să ne acomodăm. În plus, au venit şi mai mulţi jucători noi, care au şi ei nevoie de o perioadă de adaptare, de acomodare. Nici eu nu sunt la potenţialul maxim, am avut şi ceva probleme medicale. E urât să joci cu tribunele pustii, ne dorim să avem cât mai mulţi fani alături, încercăm să-i readucem la stadion, fiindcă ne-au ajutat mult când au venit .Trebuie să rămâneam concentraţi 100% și să eliminăm greșelile din trecut. Nu ne gândim la egal, ci doar la victorie. Nu contează numele cu care jucăm. Noi intrăm pe teren, de fiecare dată, să dăm tot ce este mai bun și să obținem cele trei puncte.” a spus portarul moldovean.
Băluţă are contractură
Accidentat în debutului partidei cu Astra, Alexandru Băluţă a suferit o contractură, după cum a relevat examenul medical efectuat a doua zi după meci. Deşi oficialii craioveni se temeau că este vorba de ceva mai grav, căpitanul Craiovei va reveni la antrenamente în câteva zile, deşi va absenta la partidele cu Juventus Bucureşti şi FC Botoşani. „Băluţă a făcut o ecografie şi este mai puţin grav decât ne aşteptam, dar va mai face încă un examen miercuri” a spus Mangia. Băluţă a marcat 3 goluri în acest debut de campionat.
Ovidiu Costeşin, noul director executiv al clubului
Staff-ul administrativ al CS U Craiova s-a întărit prin aducerea lui Ovidiu Costeşin, acesta urmând să îndeplinească funcţia de director executiv. În ultimii ani, Costeşin (36 de ani) a lucrat alături de Victor Piţurcă, atât la echipa naţională, cât şi la FCSB, la FCU Craiova şi în ţările arabe.

Analizam fiecare jucator al echipei CS U Craiova

Mitrovic – Nu i se poate imputa neapărat golul, dar a avut câteva degajări aiurea şi putea aduce victoria oaspeţilor în ultimul minut, la acea ieşire hazardată. Un portar care nu apăra nici în a doua ligă elveţiană îi este preferat lui „Popică” al nostru, un oltean tânăr şi talentat.

Dimitrov – Are rol mai ofensiv, dar cam tot cu 5 fundaşi joacă CS U Craiova, ţinând cont şi de calităţile bulgarului, reliefate la faza ratării din repriza a doua, când s-a lăsat pe spate la reluarea centrării lui Gustavo.
Kelic, Barthe, Briceag – Cei trei îşi pot asuma golul primit.
Bancu – A avut o reluare bună, la un corner în prima repriză, în rest nu s-a prea remarcat.
Zlatinski – Unul dintre jucătorii care poate să alerge mult la mijloc, dar care acum nu a adus vreun bonus ofensiv.
Screciu – Dezastru. A fost un meci oribil, a greşit aproape orice minge. Păcat, fiindcă pe vremea lui Mulţescu devenise unul dintre cei mai interesanţi tineri din fotbalul european, fiind monitorizat de Benfica.
Băluţă – A jucat doar 20 de minute şi s-a accidentat. Va fi o pierdere mare pentru următoarele două meciuri.
Bărbuţ – N-a făcut un meci rău, a avut câteva acţiuni personale, deşi puţine finalizate, iar în unele cazuri a făcut excese de driblinguri. A tras puţin pe lângă poartă, cu stângul, în prima parte. Se vede că are calitate.
Roman – N-a avut nicio reuşită. Era foarte important pentru el dacă ar fi marcat la acea lovitură de cap, după un corner, prima ocazie de gol a Craiovei.
Mitriţă – A intrat bine în joc, foarte activ, deşi exagerează cu pasele „mascate”, a greşit multe. A spart gheaţa, marcând, dar a avut noroc, fiindcă şutase prost.
Gustavo – A intrat destul de bine, a creat pericol. Păcat că nu a plasat mai bine cele două şuturi din afara careului.
Tiago Ferreira – A intrat pe final, când Mangia trebuia să fi aruncat în teren un jucător ofensiv, gen Burlacu.
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*