Noaptea Muzeelor 2017 la Craiova

Share on Facebook0Share on Google+2Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Print this page

Noaptea Muzeelor 2017 la Craiova

Sâmbătă, 20 mai 2017, are loc Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment în cadrul căruia mii de muzee și instituții culturale din 30 de țări europene își deschid porțile în aceeași noapte pentru a fi vizitate de milioane de europeni. Anul acesta, instituțiile muzeale din Craiova care își deschid porțile către public sunt Muzeul de Artă Craiova și Muzeul Olteniei – cu toate cele trei secții ale sale (Secția de Istorie-Arheologie, Secția de Științe Naturale și Secția de Etnografie). Ambele instituții vă așteaptă până la ore înaintate din noapte cu expoziții de excepție.

Intrarea în unitățile muzeale cu ocazia Nopții Muzeelor este liberă!

Vă puteți anunța participarea la eveniment și pe Facebook!

Noaptea Muzeelor 2017 la Craiova

Despre Noaptea Europeană a Muzeelor

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 13-a ediție. Mii de muzee și instituții culturale din 30 de țări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte. Milioane de europeni sărbătoresc cultura ieșind pe străzi în aceeași noapte, însoțiți de prieteni și familii. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit de peste 3000 de muzee din toată Europa în data de 20 mai.

În România evenimentul este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor, Network of European Museum.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*