Home » Craiova Veche » Nou si vechi intr-o imagine din 1970

Nou si vechi intr-o imagine din 1970

loading...

Nou si vechi intr-o imagine din 1970

Continuam cu o fotografie interesanta care este prezenta si pe pagina de facebook Oltenia mea , este vorba despre Constructia Spitalului nr.1 din Craiova aproape de finalizare . Nou si vechi intr-o imagine din 1970 !
Opera a arhitectului Ioan Puşchilă,spitalul avea la inaugurare 1635 de paturi.
Autorul proiectului, unul din arhitectii de elita ai Romaniei ,a fost victima a regimului comunist,fiind condamnat în 1948 la 7 ani de închisoare corecţională pentru uneltire, dupa eliberare realizand proiectele Spitalului Municipal din Constanţa ,al celui din Medgidia si Spitalului din Craiova. Ulterior, el a proiectat şi Memorialul victimelor comunismului de la Năvodari şi de la Poarta Albă.

Nou si vechi intr-o imagine din 1970


Aceasta este ,probabil, una din ultimele imagini in care apar si ramasite ale vestitei balti Geanoglu din Craiova(vizibile in partea de jos a imaginii).
Balta era situata in partea de vest a orasului,si se intindea din dreptul actualului stadion lon Oblemenco pana spre Fabrica de confectii .Ea era alimentata de izvoarele de sub dealul Catedralei Sf.Dumitru si de un parau care strabatea actualul bulevard Gh.Chitu chiar prin mijlocul drumului.Acest parau avea izvoare(doua se mai pastreaza si azi) la lndependenta,in Piata Chiriac,unde era chiar un elesteu, si sub dealul de pe str.Parului,langa Facultatea de Medicina(veche).De-a lungul acestui parau,pe stanga si pe dreapta, s-a format in timp Mahalaua Tabacilor,cu zalhanale si tabacarii pentru argasitul pieilor.El se varsa in balta Geanoglu in apropierea actualei Case a Armatei.

Sursa acestui articol este pagina de facebook Oltenia mea !

Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Judecatorii Curtii de Apel Craiova il repun in functie pe consilierul Cosmin Catrina la Calafat

Astazi a avut loc recursul procesului castigat in prima instanta de consilierul Cosmin Catrina impotriva celor de la ALDE Calafat,...

Închide