Home » Timp Liber » Spectacole si Concerte » Opera Romana Craiova prezinta „Romanta ne uneste”

Opera Romana Craiova prezinta „Romanta ne uneste”

loading...
Share on Facebook19Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Share on Tumblr0Share on LinkedIn0Print this page

Pe 5 noiembrie incepand cu ora 19:00 , Opera Romana Craiova prezinta   „Romanta ne uneste”  . Spectacol susținut de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște pe scena Cercului Militar Craiova in cadrul Festivalului Internațional „Elena Teodorini” – ediția a XV-a.

Participă:

Alina Mavrodin
(Director artistic al Festivalului Național „Crizantema de Aur”)

și invitații ei:

Zorina Bălan (Marele Trofeu, Festivalul „Crizantema de Aur”, ediția 2016)
Mihaela Popa (Premiul Special al Consiliului Județean Dâmbovița, Festivalul „Crizantema de Aur”, ediția 2016)
Mădălin Alexandru Băldău Drăgan (Premiul I, Festivalul „Crizantema de Aur”, ediția 2017)
Gheorghe Procop (laureat al Festivalului „Crizantema de Aur”)

Orchestra de cameră a Operei Române Craiova
Dirijor: Alexandru Iosub

loading...

Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgoviște a iniţiat, la Ministerul Culturii și Identității Naționale și la Comisia Națională a României pentru UNESCO, procedurile oficiale pentru înscrierea ROMANȚEI ROMÂNEȘTI pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității UNESCO.

Succesul unui asemenea demers ar reprezenta o mare recunoaștere a ROMANTEI ca gen muzical de patrimoniu cultural, precum și o încununare binemeritată a longevităţii Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur” de la Târgoviște, al cărui semicentenar este celebrat în acest an.

În acest context, a fost conceput un pun amplu program naţional de concerte de romanţe, desfășurat în parteneriat cu instituţii muzicale profesioniste, cu instituţii de spectacole, cu centre judeţene de cultură și cu posturi regionale ale TVR și Radio România. La concerte sunt invitați laureaţi ai Festivalului Naţional „Crizantema de aur”, alături de intepreţi de romanţe, din fiecare zonă istorică a României.

„Romanta rămâne mereu tânără, mereu sinceră. Ea se revendică din doină, această comoară eternă a folclorului nostru. Romanța! Tinerii o doresc, bătrânii o trec prin amintire. De altfel, compozitorii mai tineri au început, de la o vreme, să o curteze asiduu. Și este, cred, cum nu se poate mai fericită întoarcerea la puritatea izorului. Romanța este, poate, cel mai viabil cântec românesc.”
Ioana Radu, celebră interpretă de romanțe

Ajuta si tu Jurnal de Craiova !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*