Home » Administratie » Administratie Dolj » Presedintele CJ Dolj a semnat contractul Fazarea proiectului – Sistem de management integrat al deșeurilor in județul Dolj

Presedintele CJ Dolj a semnat contractul Fazarea proiectului – Sistem de management integrat al deșeurilor in județul Dolj

Share ...
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Share on Tumblr0

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat contractul „Fazarea proiectului «Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj»“, document care prevede finanțare în valoare totală de aproape 29 de milioane de euro, inclusiv TVA, acordată prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, pentru realizarea investițiilor din a doua etapă a demersului derulat de administrația doljeană.

În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat faptul că fondurile obținute acoperă atât valoarea lucrărilor și a achizițiilor aflate în desfășurare, cât și rambursarea unor sume considerabile cu care instituția a contribuit din resurse proprii, pe parcursul implementării.

„Perfectarea contractului creează anvelopa financiară care garantează sumele necesare pentru finalizarea tuturor componentelor acestui proiect, cel mai amplu derulat până în prezent de către CJ Dolj, care vizează toate cele 111 localități din județ.

Consiliul Județean primește astfel o sumă importantă, care se apropie de 29 de milioane de euro și care este calculată pentru a acoperi toate investițiile și achizițiile realizate după încheierea Programului Operațional Sectorial «Mediu», prin care a fost finanțat inițial demersul nostru.

În această a doua etapă a proiectului sunt incluse, în mod integral, contractele pentru montarea containerelor îngropate pentru deșeuri în municipiul Craiova, pentru construirea stațiilor de transfer sau compostare din Băilești, Calafat, Dobrești și Filiași și pentru închiderea depozitelor neconforme, dar și un segment însemnat din contractul care a vizat realizarea celor două stații din Craiova, din zona Mofleni.

Pentru CJ Dolj, beneficiile se vor face simțite pe două planuri. Pe de o parte, odată cu intrarea în vigoare a noului contract, avem asigurate din fonduri europene, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit implementarea proiectului.

Mă refer, în mod special, la această componentă complexă, ea singură în valoare de peste 7,5 milioane de euro, care a demarat recent și care prevede proiectarea și amenajarea celor aproape 440 de platforme din Craiova, pe care vor fi montate aproximativ 760 de containere îngropate pentru colectarea separată a deșeurilor, precum și furnizarea utilajelor speciale pentru gestionarea acestora.

Pe de altă parte, instituția noastră va recupera banii cu care, în această perioadă intermediară de aproape un an și jumătate, a contribuit din surse proprii pentru a susține continuarea lucrărilor în cadrul demersului. Vorbim despre o sumă semnificativă, care depășește 11 milioane de euro și care se va întoarce în bugetul Consiliului Județean Dolj, oferindu-ne astfel posibilitatea de a aborda noi investiții prin care să răspundem unor așteptări și necesități ale comunității“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Contractul „Fazarea proiectului «Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj»“ are prevăzută o valoare totală de 132.893.783,52 lei, inclusiv TVA (echivalentul a 28.693.465 de euro).

Proiectul „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu o valoare totală de 53,6 milioane de euro, a inclus achiziționarea a 32 de autospeciale pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere, a 3.906 containere de diferite capacități, a 102.985 de compostoare individuale pentru gospodării din mediul rural și din orașele Bechet și Dăbuleni, închiderea depozitelor neconforme de la Calafat, Filiași și Segarcea, construirea a patru stații de transfer (Băilești, Calafat, Dobrești și Filiași), a două stații de compostare (Calafat și Craiova) și a unei stații de sortare a deșeurilor (Craiova), precum și furnizarea a 759 de containere îngropate destinate municipiului Craiova și a utilajelor specifice pentru gestionarea acestora.

Dacă v-a placut acest articol, va invitam sa va alaturaţi, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook..
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Scoala Sfantul Dumitru, castigatoarea celei de-a doua editii a concursului – Protejam natura. Colectam selectiv

Scoala Sfantul Dumitru din Craiova a obtinut cel mai mare punctaj în cadrul concursului „Protejăm natura. Colectăm selectiv‟, organizat de...

Închide