Home » Administratie » Guvernare » Programul „Alege Oaia” a fost prezentat la Craiova

Programul „Alege Oaia” a fost prezentat la Craiova

loading...

Direcția Agricolă Județeană (DAJ) Dolj a organizat prezentarea programului guvernamental „Alege Oaia”.

Miercuri, 22 noiembrie, Directia Agricola Judeteana (DAJ) Dolj a organizat prezentarea programului guvernamental pentru promovarea şi încurajarea consumului de carne şi preparate de oaie – „Alege Oaia”.

Au fost prezenți, consilierul ministrului agriculturii, Emil Marinescu, reprezentanți ai DAJ, APIA, AFIR, Centrului Regional de Zootehnie și ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, gazda întâlnirii, alături de fermieri și primari ai unor comune doljene, unde creșterea animalelor este una din activitățile principale.

În cadrul discuțiilor purtate au fost prezentate programele MADR pentru sprijinirea crescătorilor de ovine și de animale în general, iar fermierii și reprezentanții autorităților locale au făcut cunoscute problemele de care se lovesc în desfășurarea activității: lipsa pășunilor, starea proastă a islazurilor, situația incertă a terenurilor și blocajele apărute în aplicarea legilor proprietății, lipsa abatoarelor și a piețelor de desfacere.

Referitor la acest aspect, directorul DAJ, Adrian Popa i-a anunțat pe cei prezenți că din primăvara anului 2018, în municipiul Craiova, vor fi organizate piețe volante pentru producătorii agricoli.

Cu un efectiv de circa 150.000 de capete, județul Dolj nu face parte din categoria unităților administrative bogate în ovine, însă caravana campaniei „Alege Oaia” va poposi și la Craiova, pe 2 februarie 2018.

Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan

Cine sunt eu ? Ceea ce vezi aici ! Sunt cel care a dat viata acestui proiect si ma bucur de fiecare clipa ! Jurnal de Craiova este o parte din mine si din viata mea ! Un proiect care incearca sa faca diferenta spunand lucrurilor pe nume !
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul … trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Salonul Internatțional de Caricatura ʺNicolae Petrescu – Gainaʺ Editia a X-a la Muzeul Olteniei

Joi 23 noiembrie, ora 10, se va deschide o nouă ediție, a X-a, jubiliară, a Salonului International de Caricatura ʺNicolae Petrescu...

Închide