11 SEPTEMBRIE – 17 ANI DE LA ATACURILE TERORISTE DIN SUA

0
111

11 SEPTEMBRIE - 17 ANI DE LA ATACURILE TERORISTE DIN SUA 1Acum 17 ani, la 11 septembrie 2001, intreaga lume incremenea de spaima. In New York, la ora 8 si 46 de minute, dimineata (ora 15.46 la Bucuresti ), un avion deturnat de teroristi lovea turnul de nord al World Trade Center.

Cateva minute mai tarziu, a doua aeronava intra in turnul de Sud al complexului din Manhattan.

Cele doua turnuri gemene, simboluri ale New York-ului si ale succesului american, s-au prabusit.

Ulterior, un alt avion deturnat s-a prabusit peste Pentagon, provocand pagube insemnate la fatada vestica a cladirii Departamentului american al Apararii.

Citeste si :  Ceremonia de investire a lui Donald Trump Live pe Jurnal de Craiova

Un al patrulea aparat deturnat s-a prabusit pe un camp din Pennsylvania. Obiectivul precis al teroristilor a ramas, pana astazi, necunoscut, la fel ca si imprejurarile exacte ale producerii catastrofei.

Reteaua terorista Al-Qaida, condusa atunci de Osama bin Laden, a revendicat aceste atacuri coordonate, savarsite de 19 militanti islamisti.

Atacurile s-au soldat cu 2.996 de morti si a fost considerat cel mai sangeros atac strain din istorie comis pe teritoriul american. Bilantul l-a depasit pe cel de la Pearl Harbor, din 1941, soldat cu 2.403 de morti in randul americanilor. Peste 6.000 de oameni au fost raniti in atentatele din 11 septembrie.

Citeste si :  Cele mai ciudate legi in vigoare din SUA

Americanilor le-a trebuit un deceniu pentru a-si elimina cel mai mare inamic si pentru a razbuna victimele atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Pe 1 mai 2011 Osama bin Laden, seful al-Qaida, a fost ucis intr-un imobil din apropierea capitalei Pakistanului, Islamabad, dupa aproape zece ani in care a fost tinta operatiunilor speciale americane. Moartea lui Bin Laden a insemnat enorm pentru americani, fiind vazuta drept o victorie impotriva terorismului si cel mai important succes al serviciilor secrete.

Citeste si :  O istorie a scandalurilor care l-au adus la Casa Alba pe Donald Trump

World Trade Center a fost un complex de sapte cladiri din Manhattan, folosite in special ca spatii comerciale si de birouri. In momentul finalizarii lor, la inceputul anilor ’70, Turnurile Gemene, cu o inaltime de circa 400 de metri, erau cele mai inalte cladiri din lume.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.