Home » Actualitate » Actualitate Craiova » 135 ani de la infiintarea Colegiului National “Fratii Buzesti”

135 ani de la infiintarea Colegiului National “Fratii Buzesti”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Colegiul National “Fratii Buzesti” împlinește 135 de ani de existență.„Actul de naștere” al Gimnziului „Frații Buzești” a fost semnat pe 9 ianuarie 1910, prin adresa Ministerului Cultelor și Instrucțiunii Publice, semnată de Spiru Haret. Inițial, Colegiul National “Fratii Buzesti” de azi a funcționat sub titulatura de Gimnaziu real de Băieți (1882).

Sa transformat apoi în liceu, pentru ca, în 1924, ministrul dr. C. Angelescu să semneze actul comemorativ și să pună piatra de fundament a edificiului școlii, pe fostul loc al familiei Haralambie, la o sută de metrii de Casa Băniei, reședința Marilor Bani ai Olteniei. În perioada următoare au fost înființate clase elementare (I-VII) şi clase de învățământ seral (V-VII, VIIIXI). Titulatura actuală, Colegiul National “Fratii Buzesti” datează din 2 octombrie 1997, prin ordinul M.E.N. cu numărul 4982, ca o recunoaștere firească a statului de excepție pe care îl deține școala în cadrul sistemului educațional național. Ministerul Educaţiei, Primăria municipiului Craiova, Consiliul Judeţean Dolj şi British Council And University Of Cambridge au acordat diplome de onoare, de excelență pentru performanțele elevilor și dascălilor obținute la olimpiadele naționale și internaționale, certificate pentru rezultate foarte bune obținute de elevi la Cambridge ESOL.

În 30 octombrie, prin O.M. 11208/2012, M.E.C.T.S. a acordat Colegiului National “Fratii Buzesti” placheta și diploma „Nicolae Iorga” pentru o îndelungată activitate educativă desfășurată și performanțele profesionale înregistrate în existența sa. Numele celor trei patroni spirituali ai școlii – trei „sfetnici și apărători” apropiați Marelui Voievod, Mihai Viteazul: Preda, Radu și Stroe Buzescu – transmite cadrelor didactice și generațiilor de elevi dăruirea și dorința permanentă de perfecționare.

În contextul celebrării a 135 de ani de existență, Colegiul National “Fratii Buzesti” va organiza sâmbătă, 28 octombrie 2017, Concursul Interjudețean de Matematică „Gheorghe Dumitrescu”.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Premii „Sub bagheta lui Merlin“ pentru spectacolul Furtuna si Teatrul Colibri Craiova!

Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova a participat cu spectacolul Furtuna, scenariul și regia Cristian Pepino, la cea de-a...

Închide