17 Octombrie este ziua care lupta ziua impotriva saraciei

0
60

17 Octombrie este ziua care lupta  ziua impotriva saraciei 1Peste 7 milioane de romani – mai mult de o treime din populatie, respectiv 35,7% – sunt expusi riscului de saracie sau excluziune sociala, conform ultimelor date Eurostat. Romania figureaza in continuare printre cele trei state membre ale Uniunii Europene cu cel mai mare procent din populatie in aceasta

situatie, alaturi de Bulgaria (38,9%) si Grecia (34,8%). Aproximativ 1 din 5 romani (19,7%) sunt afectati foarte grav, astfel ca nu isi pot plati facturile, nici sa isi incalzeasca locuintele in mod adecvat sau sa-si permita o vacanta de o saptamana departe de casa. Prin comparatie, media europeana la acest capitol este de 6,9%.

Citeste si :  RCA se scumpeste!

In fiecare an, ziua de 17 octombrie este dedicata eradicarii saraciei. Un fenomen care a inceput sa preocupe omenirea de la inceputul anilor ‘90. Banca Mondiala estimeaza ca aproape un million si jumatate de oameni din intreaga lume traiesc cu putin peste 1 dolar pe zi.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

In aceasta zi, suntem invitati sa constientizam faptul ca sta in puterea noastra sa ne implicam in actiuni care sa ne asigure noua si celor din jur bunastarea.

Citeste si :  Elevii si studentii au avut parte de o lectie de astronomie la Muzeul Olteniei

Romania se regaseste in clasamentul statelor cu risc ridicat. Nivelul saraciei a urcat in ultimii ani, ca urmare a scaderii nivelului de trai, dar si a reducerii populatiei.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.