17 tramvaie noi pe strazile orasului Craiova ! 1Noile achizitii in materie de mijloace de transport RAT, 17 tramvaie noi si 30 de autobuze hibrid, se vor instala foarte curand pe strazile orasului. Acest proiect se apropie de sfarsit. Tramvaiele sunt pe punctul de a fi scoase la licitatie pentru achizitie, iar pentru autobuze inca se mai fac unele verificari. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, face acest anunt in urma unei intrebari ce i-a fost adresata de catre consilieri, in ultimul plen de la sfarsitul lunii trecute.
„Incepe licitatia pentru achizitia celor 17 tramvaie, proiectul fiind unul cu fonduri europene” , declara primarul Craiovei.
„In spatele acestor lucruri au existat foarte multe licitatii si achizitii. Au fost licitatii pentru studiul de oportunitate, pentru studiul de trafic, licitatii pentru toate studiile, pana sa inaintezi caietul de sarcini au fost licitatii la fiecare etapa. Impreuna cu autobuzele Solaris achizitionate anul trecut ar trebui sa satisfacem in totalitate nevoia de mijloace de transport la nivelul municipiului Craiova”, anunta primarul municipiului Craiova.
Achizitia tramvaielor si a autobuzelor se va face cu bani europeni. A fost intocmit un proiect in acest sens de catre reprezentantii administratiei municipale, urmand sa fie depus pe axa de transport a POR 2014-2020 .
Garnitura celor 17 tramvaie, primele cumparate, are o valoare de 40,5 milioane de lei, inclusiv TVA. Autoritatile locale au dat detalii exacte in privinta tramvaielor, acestea vor avea o lungime de 25 de metri, facand un studiu de oportunitate privind innoirea parcului de vehicule de transport public urban pentru oras, care a fost realizat in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, cu sprijinul JASPERS.
Autobuzele, 30 la numar, trebuie sa indeplineasca o conditie impusa de UE, sa fie ecologice. Primaria Craiova a ales varianta hibrid. Un astfel de mijloc de transport se ridica la suma de 450.000 de euro, iar acumulatorul electric cu care functioneaza este obligatoriu sa fie inlocuit din doi in doi ani si costa 200.000 de euro

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Arhitectul șef a dat in judecata Primarul Interimar al Craiovei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.