Home » Administratie » Guvernare » 170 mil. lei pentru modernizarea drumului judetean Craiova – Cetate

170 mil. lei pentru modernizarea drumului judetean Craiova – Cetate

Share ..

170 mil. lei pentru modernizarea drumului judetean Craiova – Cetate

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a semnat miercuri un contract de aproape 170 milioane lei, finanţat prin POR, pentru modernizarea DJ 552 din judeţul Dolj, acesta fiind al cincilea contract de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.

Potrivit unui comunicat al MDRAPFE, prin acest proiect care vizează modernizarea a 67,571 km din DJ 552, Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Vîrtop – Caraula – Cetate din Dolj, drum conectat la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), vor fi construiţi şi 21,23 km de piste pentru biciclişti, 14 staţii de autobuz pentru transport public de persoane, precum şi elemente suplimentare destinate creşterii siguranţei rutiere. 

‘Este un proiect extrem de important atât pentru judeţul Dolj, cât şi pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, de acest drum judeţean beneficiind nu doar cei peste 300.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutieră din zonă, dar şi agenţi economici şi potenţiali investitori, operatori de transport, participanţi la trafic, turişti. Mă bucur că putem finanţa proiecte care vin în sprijinul autorităţilor publice locale prin crearea de condiţii optime pentru dezvoltarea comunităţilor şi a infrastructurii de bază’, a afirmat Shhaideh, citată în comunicat.

Valoarea totală a investiţiei este de 169.355.115,16 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 165.434.908,36 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

În Programul de Guvernare, se menţionează în comunicat, sunt prevăzute, prin intermediul Programului Operaţional Regional, 8.25 de miliarde de euro pentru îndeplinirea unor obiective precum sprijinirea a 3.000 de IMM-uri pentru construcţia/modernizarea şi extinderea spaţiului de producţie/servicii, inclusiv dotare cu instalaţii, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, maşini, inclusiv noi tehnologii; a peste 100.000 gospodării pentru reabilitate termic; reabilitarea a 45 monumente istorice; construirea a trei spitale regionale noi; modernizarea infrastructurii educaţionale pentru 122.000 de elevi şi studenţi. De asemenea, vor fi cadastrate peste 5,76 milioane de hectare, modernizate 2.100 km de drumuri judeţene pentru 1 milion de cetăţeni, modernizarea şi extinderea a 280 de ambulatorii şi 35 de unităţi de primiri urgenţe, precum şi construcţia/reabilitarea/ modernizarea/extinderea/dotarea centrelor comunitare integrate socio-medicale pentru circa 270.000 de persoane.

AGERPRES

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Revenire de senzatie a Simonei Halep in meciul cu Elina Svitolina

Simona Halep a reușit un meci absolut senzațional, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland...

Închide