Cum ajuta deprecierea leului economia nationala

0
70

Cum ajuta deprecierea leului economia nationala 1Deprecierea masiva a leului in raport cu euro adice si o serie de beneficii economiei romanesti. O spun chiar specialisti in domeniu, care atrag atentia ca deprecierea monedei nationale poate stimula economia.

“Deficitul comercial record (a atins 13,4 miliarde de euro in primele 11 luni din 2018, iar cumulat pe patru ani, el depaseste cu mult datoria publica a Romaniei) reclama o depreciere a leului inca de la finalul anului trecut. Din acest punct de vedere, singura problema acum este data de amplitudinea deprecierii intr-un orizont de timp foarte scurt.

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 7 FEBRUARIE 2018

Un leu slab scumpeste importurile si stimuleaza productia interna. Prin stimularea productiei si sustinerea antreprenorilor locali, scad importurile si implicit se regleaza deficitul comercial (diferenta dintre volumul importurilor si cel al exporturilor). Odata cu cresterea productiei, creste si volumul de activitate si implicit veniturile la buget.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

La felul in care arata acum dezechilibrul celor doua deficite: bugetar si comercial, este de asteptat ca in continuare sa avem perioade de depreciere accentuata a leului, urmate de perioade de apreciere a monedei nationale, perioade care vor alterna probabil pe tot parcursul anului pentru a contrabalansa dezechilibrele produse in mare parte de politica fiscala si lipsa unor instrumente de politica monetara”.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.