26 Mai : Referendum si alegeri europarlamentare

0
91

26 Mai : Referendum si alegeri europarlamentare 1Romanii isi vor alege pe 26 mai reprezentantii in Parlamentul European si in aceeasi zi are loc si referendumul pe teme legate de justitie, convocat de presedintele Klaus Iohannis. Cetatenii vor vota in aceleasi sectii de votare, cu aceleasi stampile, pe trei buletine de vot.

Alegatorii vor primi fiecare cate doua buletine de vot in cadrul referendumului, cate unul pentru fiecare intrebare (in total vor fi 3 buletine de vot, cu cel pentru alegerile europarlamentare)

Citeste si :  Alegerile din Moldova se anuleaza ?

Sectiile de votare sunt deschise intre orele 7:00 si 21:00. La ora 21:00 mai pot vota doar alegatorii care se afla in sala unde se voteaza. In strainatate se voteaza intre 7 si 21 ora locala. Daca sunteti omis din lista permanenta, veti fi inscris pe o lista suplimentara. Bucurestenii trebuie sa voteze la sectia unde sunt arondati, ei neputand vota pe lista suplimentara in alt sector. Ambele voturi (pentru europarlamentare si referendum) vor fi date in aceleasi sectii de votare.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Alegeri in Republica Moldova: Blocul electoral ACUM acuza fraudarea procesului electoral

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Pe 26 mai romanii voteaza reprezentantii in Parlamentul European. Romania are alocat un numar de 32 de reprezentanti, care sunt alesi in sistem proportional, pe liste inchise; exista o singura circumscriptie. Cu alte cuvinte, fiecare partid primeste mandate direct proportional cu numarul de voturi obtinute. Mandatul unui europarlamentar este de 5 ani. Tot maine o sa aiba loc si un referendum pe teme legate de justitie, convocat de presedintele Klaus Iohannis.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.