3 spectacole de dans pe scenele teatrelor din Craiova în weekendul 15-17 septembrie, în cadrul Festivalului de Dans Contemporan Connect

0
334

Pe 15, 16 septembrie, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova găzduiește două spectacole de dans contemporan din România și Spania, odată cu cea de-a II-a ediție a Festivalului de Dans Contemporan Connect: „My Invisible noisy inside” (RO) și „La Desnudez” (ES). De asemenea, tot în cadrul festivalului, duminică, 17 septembrie, pe scena Teatrului pentru copii și tineret Colibri se va desfășura spectacolul „Ramanenjana” (RO)

 

Festivalul de Dans Contemporan Connect are loc în perioada 14-17 septembrie 2023 şi își propune să aducă în prim-plan arta dansului contemporan, să creeze legături între artiști, locuitori și spațiile orașului, transformând Craiova într-un hub al expresiei artistice contemporane. Timp de patru zile, festivalul devine o călătorie prin spațiile orașului, în care dansul contemporan se oprește, (se) inspiră, animă și schimbă perspective.

„My Invisible noisy inside” (coregrafia Beatrice Tudor, România) va avea loc vineri, pe 15 septembrie, de la ora 19.00, la Sala I.D. Sîrbu.  

„My invisible noisy inside”, performance de dans contemporan, este o declarație a dualității umane, o analiză personală a tot ceea ce este vizibil și invizibil, zgomotos sau liniștit, prizonier sau liber în fiecare dintre noi. 

„Uneori, simt nevoia să mă ascund, să dispar ușor, temporar și să observ ce se întâmplă în lipsa mea. Uneori, aș vrea să te privesc din interior, să văd cum ți se plimbă gândurile pe chip atunci când nu știi că ești privit. Uneori, aș vrea să fiu o vată de zahăr. Lipicioasă, pufoasă roz și mult prea dulce. Uneori îmi imaginez că sunt o cărămidă în cel mai vechi zid” (Beatrice Tudor)

„La Desnudez” (coregrafia Daniel Abreu) va avea loc sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Amza Pellea.

Spectacolul este o propunere poetică despre a ști să te iubești pe sine. Două personaje de pe scenă indică o idee de polaritate și o călătorie de la moarte la iubire. Muzica îl însoțește pe muzician cu sunetul profund al vântului prin țevi metalice. „La Desnudez” (Goliciunea) vine ca răspuns la acest loc de intimitate unde răspunsurile nu se mai găsesc. Frumusețea din „La Desnudez” constă în ceea ce este acolo și în ceea ce se întâmplă. Uneori poate fi sublimitatea unei mâini care mângâie și transferă căldură și sudoare, poate căutând o iubire interzisă.

Atenție! Accesul la acest spectacol este permis doar persoanelor 16+

RAMANENJANA (de Simona Deaconescu & Gaby Saranouffi) va avea loc duminică, 17 septembrie, ora 19.00, la Teatrul pentru copii și tineret – Colibri din Craiova.

 

Ramanenjana este o docu-ficțiune performativă despre un dans care a făcut istorie. În limba malgașă, Ramanenjana înseamnă ceva care te face rigid, dar și ceva care te face puternic. În mijlocul bolilor, al tulburărilor sociale și al ritualurilor de vindecare, spectacolul dezbate critic mai multe versiuni ale aceluiași eveniment de dans în masă.

 

Festivalul de Dans Contemporan Connect a pornit din dorința de a apropia locuitorii de orașul lor, oferindu-le oportunitatea de a interacționa cu artiștii prin activități din sfera dansului contemporan și a artelor vizuale. 

Cu un program variat, festivalul va oferi o serie de experiențe cu spectacole de dans contemporan în teatre și licee, seri de film, spectacole de improvizație în aer liber, o instalație video-dans, o expoziție de fotografie urbană și ateliere de dans contemporan în școli și teatre.

Acestea vor avea loc în multiple spații din oraș, cum ar fi Teatrul Naţional ”Marin Sorescu”, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Parcul Nicolae Romanescu, Piața Mihai Viteazul, Grădina Botanică și Piața William Shakespeare.  

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați programul disponibil al festivalului de aici.

Accesul la majoritatea activităților este gratuit. 

Festivalul de Dans Contemporan Connect ediția a II-a este un proiect produs de Asociaţia Delazero şi co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și nu reprezintă în mod necesar poziția AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.