3000 de hectare cultivate cu pepeni in Dolj

0
94

3000 de hectare cultivate cu pepeni in Dolj 1La sfarsitul lunii iunie, primii pepeni romanesti vor aparea in piete. Dabuleni este renumita pentru suprafetele intinse cu lubenite mari si gustoase. Conform datelor de la Directia Judeteana de Agricultura, in cazul culturii de pepene verde, suprafata totala cultivata la nivelul judetului Dolj este de peste 3000 de hectare. Dintre acestea , aproape 8 hectare sunt cultivate de societati comerciale.

Printre localitatiile cu suprafete mari de pepene verde se afla Calarasi cu 1000 ha, Dabuleni 800 ha, Sadova 350 ha, Daneti 150 ha, Bechet 120 ha, Rojiste 100 ha, Ostroveni 80 ha, Amarastii de Jos 50 ha si Motatei 40 ha. In rest, sunt localitati cu suprafete cultivate sub 50 ha. Vremea din acest sezon a facut ca recoltarea sa inceapa la sfarsitul lunii iunie. Asa se face ca primii pepeni romanesti vor aparea in pietele din toata tara peste doua saptamani.

Citeste si :  Epidemia care face ravagii in Romania

Daca este sa ne referim la pepenele galben, acesta este cultivat in suprafete mai mici. Datele centralizate de reprezentantii Directiei pentru Agricultura arata o suprafata totala cultivata la nivelul judetului Dolj de 642,49 hectare. Printre localitatiile cu suprafete mari de pepene galben sunt Dabuleni, in top cu 200 ha, mai apoi Sadova cu 100 ha, Calarasi 100 ha, Ostroveni 35 ha, Daneti 50 ha, Motatei 27 ha, Bechet 20 ha, plus alte suprafete mai mici.

Asa se face ca Dabuleni si Calarasi sunt in fruntea localitatilor cultivatoare de pepeni, cu agricultori destoinici si muncitori!

Citeste si :  Prezenta la vot in Dolj la ora 19:00 : 44% dintre doljeni au votat

Sursa ZiarulAgricol.ro

Lasa un comentariu aici !

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.