350 de suspiciuni de gripa, inregistrate in ultima saptamana

0
125

350 de suspiciuni de gripa, inregistrate in ultima saptamana 1Medicii din intreaga tara au raportat peste 350 de suspiciuni de gripa in ultima saptamana, fata de 91 cate au fost anul trecut in perioada similara. Numarul cazurilor confirmate a ajuns la 1.724, cu 31 mai multe decat in saptamana precedenta.

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anuntat ca, in ultima saptamana, numarul infectiilor respiratorii raportate de medicii din intreaga tara a scazut cu peste 42 la suta fata de saptamana precedenta, fiind inregistrate 45.015 cazuri.

”Aceaste scaderi se datoreaza, in principal, subraportarilor din perioada sarbatorilor de Paste”, au precizat reprezentantii CNSCBT.

Citeste si :  Picatura de ISTORIE – 17 Octombrie

Potrivit acestora, s-au inregistrat 353 de suspiciuni de gripa, adica persoane care prezentau simptome specifice, dar pentru care existenta virusului nu a fost confirmata prin analize de laborator. Anul trecut in perioada similara, medicii inregistrau 91 de suspiciuni de imbolnavire.

”Activitatea gripala a evoluat cu intensitate scazuta, inregistrandu-se doar cazuri sporadice in unele judete”, au mai anuntat reprezentantii CNSCBT.
Potrivit statisticilor, in sezonul 2017 – 2018, numarul cazurilor de gripa confirmate prin analize de laborator este de 1.724, cu 31 mai multe decat la ultima raportare saptamanala.

Citeste si :  Picatura de ISTORIE – 13 Septembrie

Numarul deceselor provocate de gripa a ajuns la 123.350

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.