39 de focare de pesta porcina in judetul Dolj ! Se asteapta inca rezultatele de la Tuglui ..

0
69

Focarele de pesta porcina se extind la nivelul judetului Dolj in mod alarmant. Autoritatile ignora sesizarile , unele chiar facute de noi . De aproximativ doua luni, autoritatile si proprietarii animalelor se confrunta cu aceasta mare problema, fiind confirmate 39 de focare in Dolj.

Potrivit directorului executiv al DSVSA Dolj,Andrei Butaru, sunt confirmate 39 de focare, la nivelul judetului Dolj, asteptandu-se raspuns si pentru un altul, in localitatea Tuglui.

„Aceasta boala nu este o poveste, ci este o problema a tuturor, la nivel mondial. Din fericire, oamenii nu sunt afectati. La nivel de judet, imi pare foarte rau, dar din pacate, nu pot da vesti foarte bune. Avem 39 de focare si, din cate se pare, va fi si altul, la Tuglui, de unde asteptam rezultatele probelor trimise la laborator. In ultimele zile, am identificat focare la Tunarii Vechi si Dabuleni. Am fost cu echipele si la Calarasi, unde este aproape finalizata actiunea, si la Calafat, in cartierul Mogador. Luam toate masurile care se impun”, a spus Andrei Butaru.

La Tuglui situatia a fost una destul de interesanta , noi am sunat vineri la ora 17:00 , sambata a mers reprezentantul DSVSA din Tuglui pentru a ridica probe iar abia marti au intervenit .

Citeste si :  PNL Dolj : Taximetrie electorala la Barca si Tuglui . Plangere penala la Tuglui!

In ceea ce priveste despagubirile, Butaru a anuntat ca au venit banii pentru doljenii din Teasc, totalul fiind de peste 1,5 milioane de lei.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.