400.000 lei pentru ONG-uri care sunt alaturi de copii cu nevoi speciale

0
58

400.000 lei pentru ONG-uri care sunt alaturi de copii cu nevoi speciale 1A 10-a editie a Programului MOL pentru sanatatea copiilor:

Fonduri in valoare de 400.000 de lei pentru ONG-urile care sunt alaturi de copii cu nevoi speciale

– MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat editia a 10-a a Programului MOL pentru sanatatea copiilor

– Termenul de inscriere in concursul de proiecte este 12 octombrie 2018

– In cadrul celor noua editii anterioare ale programului au fost finantate 169 proiecte cu peste 2,7 milioane de lei, numarul beneficiarilor depasind 10.000.

11 septembrie 2018, Cluj – MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat cea de-a 10-a editie a Programului MOL pentru sanatatea copiilor, adresat organizatiilor non-guvernamentale care deruleaza proiecte de terapie prin arta sau terapie emotionala pentru copiii cu nevoi speciale. Inscrierile la concursul de proiecte sunt deschise pana la 12 octombrie 2018. Premiul MOL pentru sanatatea copiilor a fost acordat Asociatiei Inima Copiilor din Bucuresti.

Evenimentului de lansare a fost organizat la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj, unde 20 de organizatii care au primit finantare in cadrul editiei precedente au prezentat rezultatele proiectelor derulate in perioada decembrie 2017 – august 2018.

In decursul celor noua luni, aproape 800 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activitati de terapie prin arta – muzica, desen, pictura, modelare a lutului, fotografie, tehnologie digitala; terapii experientiale utilizand activitati de escalada si alpinism in aer liber; terapii asistate de animale; terapii emotionale – tehnici ca jocuri de rol, miscare si joaca, atingere terapeutica; stimulare polisenzoriala. Activitatile terapeutice au urmarit imbunatatirea calitatii vietii copiilor, precum si a familiilor acestora.

Citeste si :  MOL Romania premiaza anual zece profesori si antrenori pentru excelenta in educatie ! Dan Podeanu este unul din castigatori !

Totodata, in cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele unicului concurs national de calarie terapeutica, Cupa MOL pentru sanatatea copiilor, ajuns in acest an la editia a 3-a. Organizat de Asociatia Hip-Tep din Aiud, acest concurs are un rol important in reintegrarea copiilor cu nevoi speciale.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

“Suntem impresionati de generozitatea, creativitatea si perseverenta partenerilor nostri din cadrul organizatiilor non-profit in a genera schimbari in bine atat in vietile copiilor aflati in suferinta cat si in vietile familiilor acestora. Am avut ocazia sa vad momente ale unor activitati din cadrul celor 21 proiecte implementate anul acesta si am observat eforturile depuse de terapeuti, greu de descris in cuvinte. MOL Romania sprijina de zece ani derularea proiectelor in care crede si ne bucuram ca an de an toate sunt puse in practica de catre oameni sufletisti, care isi pun toata energia in a aduce speranta in sufletele unor copii si tineri care au cea mai mare nevoie de aceasta”, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman al MOL Romania.

Citeste si :  Comisia de la Venetia critica legea ONG-urilor initiata de Serban Nicolae si Liviu Plesoianu

400.000 lei pentru ONG-uri care sunt alaturi de copii cu nevoi speciale 2

Premiul MOL pentru sanatatea copiilor, decernat pentru al cincilea an consecutiv, a fost acordat Asociatiei „Inima Copiilor”, din Bucuresti, pentru cel mai bun proiect realizat in cadrul editiei a 9-a, 2017. Intitulat „Niciun copil singur in spital”, proiectul are ca obiectiv cresterea nivelului de dezvoltare si recuperare medicala a copiilor cu afectiuni grave, parasiti sau neinsotiti de parinti, internati in Sectia de Terapie Intensiva Nou Nascuti (TINN) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodovska Curie”, prin implementarea unui program de atingere terapeutica oferita de voluntari instruiti. In urma succesului acestui proiect – s-au inscris peste 3.000 de voluntari – organizatorii pregatesc extinderea lui la Timisoara si la Cluj. Asociatia „Inima Copiilor” a obtinut finantare o singura data in cadrul Programului MOL pentru sanatatea copiilor, in anul 2017.

Castigatorul Premiului MOL pentru sanatatea copiilor va beneficia la editia din acest an de finantarea maxima disponibila pentru un proiect, 25.000 lei, fara a se inscrie la concursul de proiecte, si va desemna un specialist al organizatiei pentru a fi membru al juriului programului.

„Modalitatea de finantare – prefinantarea – aplicata in cadrul programului asigura din start suportul material necesar derularii activitatilor terapeutice planificate. Astfel, sumele propuse de catre juriu pentru implementarea proiectelor declarate castigatoare se acorda inca de la inceput. Decontul se prezinta impreuna cu raportul profesional la sfarsitul perioadei de implementare. Colaboratorii Fundatiei noastre ofera suport si informatiile necesare atat celor care doresc sa se inscrie, cat si celor interesati de program pe tot parcursul anului”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Citeste si :  Transparency International Romania pregateste: Programul pilot, in Dolj, pentru antreprenorii locali

Prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor, organizatiile non-guvernamentale pot beneficia de o suma de maximum 25.000 lei sub forma de pre-finantare pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada decembrie 2018 – august 2019. Termenul-limita pentru depunerea cererilor de finantare este 12 octombrie 2018, iar fondul total al sponsorizarilor este de 400.000 lei. De la lansare si pana in prezent, prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.778.000 lei ONG-urilor care au derulat 169 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, incluzand peste 10.000 de beneficiari in activitatile lor.

Programul MOL pentru sanatatea copiilor este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de compania MOL Romania. Anuntul programului precum si formularul de inscriere pot fi descarcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.