A fost adoptata Declaratia de Reunire simbolica cu Republica Moldova

0
259

A fost adoptata Declaratia de Reunire simbolica cu Republica Moldova 1Consiliul Local Mischii a adoptat in unanimitate o Declaratie de Reunire simbolica cu Republica Moldova, in data de 27.03.2018. Este prima comuna din judetul Dolj care face acest lucru, face ce are loc cu ocazia implinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.

In acest context, tot ieri, in cadrul sedintei solemne de implinire a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria-Mama, Parlamentul Romaniei a adoptat o Declaratie pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Romania. In declaratia adoptata se considera faptul ca dorinta cetatenilor de unire din Republica Moldova este legitima.

Citeste si :  Viorica Dancila a anuntat o noua prioritate in presedintia Consiliului UE: Asistam, din nefericire, la o crestere ingrijoratoare

„Parlamentul Romaniei adopta prezenta declaratie pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Tara-Mama, Romania, la 27 martie 1918. La 27 martie 1918, Sfatul Sarii, in calitate de organism suprem reprezentativ al Basarabiei, din care faceau parte reprezentanti ai populatiei romane majoritare si ai minoritatilor etnice, constituit in concordanta cu normele democratice ale timpului, in conditiile disolutiei Imperiului Tarist si ale defasurarii Primului Razboi Mondial, a dat expresie dorintei colective de unitate prin adoptarea Actului Unirii”, conform textului declaratiei citit de catre Liviu Dragnea, ieri, la marele eveniment.

De asemenea, Declaratia simbolica de Unire cu Romania, incepe sa fie semnata de cat mai multe localitati de peste Prut, numarul acestora fiind de 34 in acest an.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.