A fost declarata epidemie de gripa in Romania! 1Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, miercuri dimineata ca e declarata epidemie de gripa, deoarece au fost inregistrate trei saptamani epidemice consecutive si sunt 54 de decese din cauza bolii.
Potrivit ministrului Sanatatii, aceasta forma de gripa are forme de manifestare usoare si medii.

„Nu putem afirma ca ne confruntam cu un sezon gripal mai sever fata de sezonul precedent, ci ca s-a inregistrat un numar mai mare de decese, mai devreme. Diferenta e ca avem un numar mai mare de cazuri si un numar mai mare de cazuri confirmate clinic. Gripa evolueaza pe tot teritoriul tarii, chiar daca la intensitati diferite. Din fericire, aceasta gripa este datorata unei tulpini care are forme usoare si medii de manifestare, tulpina inclusa in vaccinul achizitionat de catre Ministerul Sanatatii si in vaccinurile din Romania. Evolutia previzionata, obiectivul Ministerului Sanatatii e reducerea numaruluui de cazuri severe si de decese cu gripa. Masurile pe care Ministerul le-a transmis in teritoriu inca de la debutul sezonului gripal din 17 ianuarie sunt cele care se aplica si in cazul in care se constata epidemia”, a mai spus Pintea.

Citeste si :  82 de persoane au murit din cauza gripei. Printre ele se afla un copil de 2 ani

De asemenea, vaccinarea ramane si in perioada urmatoare solutia pentru prevenirea imbolnavirilor, arata ministrul: „Specialistii estimeaza ca aceasta circulatie intensa se va mentine inclusiv in luna februarie”.

Numarul deceselor provocate de gripa a ajuns la 54, de la inceputul sezonului, a informat Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat, marti seara, ca din cei 54 de romani care au murit din cauza gripei, 49 sufereau si de alte boli, alti cinci pacienti decedati nefiind cunoscuti si cu alte afectiuni.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat, marti seara, ca nu poate spune acum daca in Romania este sau nu epidemie de gripa deoarece spitalele nu au facut raportari corecte ale cazurilor de imbolnaviri.

Sorina Pintea a aratat ca din Capitala au raportat cazurile de gripa doar 17 din cele 49 de spitale, in timp ce un judet in care au fost patru decese nu a raportat niciun caz.

Spuneam ca vom decide daca e cazul sau nu sa declaram epidemie de gripa. Am aceste date, nu pot sa spun daca avem sau nu epidemie. Intr-un judet in care au fost patru decese cauzate de virusul gripal s-au raportat 0 cazuri sau un caz. Sau in Bucuresti, din 49 de spitale, au raport la DSP doar 17. In calitate de ministru nu pot sa iau niste decizii pe informatii trunchiate. Sunt spitale care nu raporteaza cazurile de gripa, voi cere explicatii. In aceasta seara am primit date si le-am confruntat. Mi se pare o pura inconstienta. Voi lua masuri in aceste cazuri. Nu mi se pare normal ca in cazuri ca asta, cand Europa e in prag de epidemii, noi sa ne facem ca raportam sau sa nu raportam. Caras Severin a raportat un singur caz, mi-e greu sa cred, ca are un singur caz Arad a raportat 6 cazuri din care 9 internate. Matematica mea nu functioneaza pe acaesta logica”, a declarat Sorina Pintea, la Digi 24.

Ministrul Sanatatii a adaugat ca virusul gripal va circula intens pana in luna martie. “Specialisii spun ca virusul gripal va circula intens pana in martie, apoi se va estompa, dar masurile de precautie trebuie tinute pana in aprilie. Asteptam cifrele pentru cea de-a treia saptamana, lucru care nu schimba cu nimic masurile deja transmise, nu vor fi masuri suplimentare. Nu ne astepam la o scadere a circulatiei virusurilor in urmatoarele doua saptamani”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 31 IULIE 2018

Numarul deceselor a ajuns astfel la 54.

Pintea: Din cei 54 de morti de gripa, 49 sunt pacienti care au avut conditii medicale preexistente

Sorina Pintea a anuntat ca din cei 54 de romani care au murit din cauza gripei, 49 sufereau si de alte boli, alti cinci pacienti decedati nefiind cunoscuti si cu alte afectiuni.

„Din cei 54, 49 sunt pacienti care au avut conditii medicale preexistente. Peste afectiunile pe care le aveau s-a suprapus infectia cu virusul gripal fapt, care le-a cauzat decesul. Cinci dintre cei decedati nu aveau afectiuni medicale preexistente”, a declarat Sorina Pintea.

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 22 MAI 2018

Sezonul trecut, 129 de oameni au murit din cauza gripei, ultimul deces fiind inregistrat in luna mai 2018.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.