A început campania de vaccinare anti Covid în spitalele suport din Dolj!

0
170

Campania de vaccinare a personalului din sistemul medical doljean demarează astăzi, 30 decembrie. Astfel, au fost înființate 14 centre de vaccinare, dintre care 13 în spitalele din județ (Craiova, Poiana Mare, Dăbuleni, Filiași, Segarcea, Calafat, Băilești și Leamna). În acest sens, au fost primite 195 de flacoane, fiecare conținând câte cinci doze, ce urmează să ajungă în fiecare centru în funcție de solicitări, conform reprezentanților Prefecturii Dolj.

Cel de-al 14-lea centru este un centru special, destinat tot personalului medical, dar care nu lucrează în unitățile spitalicești, respectiv medici de familie, personal medical din sistemul privat, personal din cabinete de medicină şcolară, stomatologi, farmacişti.

Citeste si :  Dosar penal pentru ca nu a respectat izolarea la domiciliu pentru o femeie din Calafat venita din Italia

„Am demarat astăzi campania de vaccinare în rândul personalului angajat. Am început cu personalul din linia I în lupta împotriva Covid 19. Medicul de urgență Liliana Dăbuleanu a fost primul cadru medical vaccinat. Este medicul care a intrat în contact cu primul pacient din România infectat cu Covid 19. Așteptam acest vaccin și suntem conștienți că cea mai sigură modalitate de a ne imuniza este vaccinarea. Acest vaccin ne va face să ne reluăm viața normală, să revenim la activitățile de dinaintea pandemiei. Nimic nu ne protejează mai bine decât vaccinul anti Covid. Până la aceasta oră au fost vaccinați 300 de angajați, nu au existat reacții adverse sau incidente”, ne-a declarat managerul Laurențiu Ivanovici, care s-a vaccinat astăzi alături de personal.

„Azi, la ora 8:30, la Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova a fost administrat primul vaccin împotriva Covid -19. Serul a ajuns la centrul de vaccinare, iar beneficiarul este unul dintre cadrele medicale care s-au luptat cu pandemia, în ultimele luni. Mai exact, prima doză de vaccin a primit-o dna dr. Lorena Dijmărescu, medic primar în obsttetrică-ginecologie și director medical al spitalului. Lecţia cea mai importantă este mereu aceeaşi: oricare ar fi stadiul epidemiei, nu este niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor”, a fost mesajul transmis de către Spitalul Filantropia după prima zi de vaccinare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.