A început distribuirea pachetelor cu alimente către beneficiarii din Craiova și din județul Dolj

0
282

A început distribuirea pachetelor cu alimente către beneficiarii din Craiova și din județul Dolj
La nivelul Instituției Prefectului – Județul Dolj există 46.580 de beneficiari. Fiecare beneficiar va primi un pachet cu alimente, care conține făină albă de grâu, mălai, paste, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită, carne de porc, pate, compot de fructe, gem de fructe.

? Pachetele sunt distribuite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), iar distribuirea lor către primării și mai apoi către beneficiari, s-a realizat până în acest moment fără probleme.

❗️ Pachetele sunt destinate persoanelor defavorizate, având calitatea de destinatari finali, conform OUG 84/2020:
? familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare;
? familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
? persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoanele cu handicap grav și accentuat, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial) și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchete sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.