A inceput evaluarea nationala pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a
A inceput evaluarea nationala pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

In perioada 7-24 mai se desfasoara examenele de Evaluare Nationala pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. In judetul Dolj, sunt asteptati sa sustina aceste evaluari 15820 de elevi.
Astazi, 7 mai 2018, a inceput examenul de evaluare la clasa a II-a pentru 5439 de elevi, cu proba scrisa la limba romana. Testele de citire vor fi sustinute, marti, 8 mai. Proba la matematica este programata pe data de 9 mai 2018. Aceste evaluari sunt sustinute in 153 de unitati care scolarizeaza elevi de clasa a II-a, in salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod normal.
Durata alocata rezolvarii acestora este de 30 de minute pentru fiecare test.
In perioada 15 -16 mai se va desfasura Evaluarea Nationala pentru 5112 elevi din clasa a IV, astfel:
15 mai – proba la limba romana
16 mai – testarea la matematica
Evaluarea Nationala la clasa a IV-a se va desfasura in 154 de unitati scolare din judetul Dolj. Durata alocata rezolvarii acestora este de 60 de minute
In perioada 23-24 mai se va desfasura Evaluarea Nationala la clasa a VI-a, astfel:
23 mai – limba si comunicare
24 mai – matematica si stiintele naturii
In judetul Dolj sunt asteptati sa sustina evaluarea la clasa a VI-a 5269 elevi, in 158 de unitati scolare. Durata alocata rezolvarii cerintelor este de 60 de minute.
Testele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale si trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate. Lucrarile elevilor sunt evaluate in cadrul institutiei de invatamant, de catre cadrele didactice din respectiva unitate, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimei probe.
Rezultatele individuale obtinute la aceste evaluari nu se afiseaza/nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor si a parintilor/reprezentantilor legali asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.
Citeste si :  Beat si fara permis, prins de politisti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.