A inceput sustinerea probelor de aptitudini, pentru elevii de clasa a VIII-a

0
281

A inceput sustinerea probelor de aptitudini, pentru elevii de clasa a VIII-a 1Inspectoratul Scolar Judetean a stabilit zece centre de desfasurare a aptitudinilor. Astfel, la Colegiul National Pedagogic „Stefan Velovan”, se vor sustine aptitudinile muzicale, cele artistice si cele fizice, precum si un interviu, de catre cei care vor sa devina invatatori sau educatori.

Astazi si maine, se desfasoara inscrierea elevilor de clasa a VIII-a, pentru sustinerea probelor de aptitudini, pentru admiterea in clasa a IX-a, in anul scolar 2019/2020, la liceele cu profil pedagogic, sportiv, artistic, teologic, iar pentru invatamantul militar pe 16 mai. Probele se vor sustine in perioada 15 – 17 mai. De asemenea, tot in 13 – 14 mai, candidatii care opteaza pentru invatamantul bilingv pot depune cererile de sustinere a probelor de verificare a cunostintelor la limbi moderne. Dupa experienta anilor trecut, ti acum se asteapta un numar mare de elevi care sa participe la aceste probe.

La Liceul de Arte „Marin Sorescu”, se vor desfasura probele la muzica si arte vizuale, iar la invatmantul teologic, examinarile vor avea loc la Liceul Adventist si Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”. Cei care opteaza pentru sport au mai multe locatii, in functie de disciplina aleasa. Pentru fotbal – Colegiul Tehnic Energetic Craiova; volei – Colegiul National „Nicolae Titulescu”; scrima – Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu”; handbalul, baschetul si tenisul de masa – Cubul Sportiv Scolar; la atletism – Facultatea de Educatie Fizica si Sport. La Colegiul National Militar „Tudor Vladimirescu”, binenteles, cai care opteazi pentru aceasta cariera. Probele la limbile moderne vor avea loc in doua centre: Liceul Tehnologic Transporturi Cai Ferate si Colegiul Tehnic de Arte si Meserii „Constantin Brancusi” – proba scrisa la engleza, cea orala fiind numai la prima unitate amintita, iar la celelalte limbi moderne – franceza, germana si spaniola, la LTTCF. Candidatii care promoveaza , pe parcursul invatamantului gimnazial, examene cu recunoastere internationala pentru certificarea cunostintelor de limba moderna, ori au obtinut premiile I – III sau mentiune la olimpiade pot solicita echivalea acestora.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Protest spontan al elevilor de la Liceul Stefan Odobleja

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.