Acestea sunt fructele care te pot UCIDE !

0
253
Acestea sunt fructele care te pot UCIDE ! 1
Acestea sunt fructele care te pot UCIDE !

Cu totii le adoram, le consumam cu placere, dar nu cunoastem ca unele dintre aceste fructe si legume ne pot ucide, daca nu le consumam în cantitatea sau momentul de coacere cel mai potrivit.
Sub coaja exterioara, este neted, suculent si dulce. Coaja tepoasa a fructului litchi poate fi un factor de descurajare pentru unele animale, dar pentru oamenii care doresc sa-l sparga, este un deliciu exotic. Si adesea, doar unul nu este de ajuns.
Dar daca sunt consumate prea devreme, în special de cineva care a sarit peste o masa sau de catre un copil într-o stare de malnutritie, acest fruct dulce poate fi toxic si uneori fatal, dupa cum a aratat recent o boala misterioasa care a afectat orasul Muzaffarpur din India – cea mai mare regiune producatoare de litchi . În fiecare an, sute de copii din India sunt spitalizati cu febra si convulsii. Un raport recent a aratat ca acestea se datoreaza, probabil, toxinelor provenind de la litchi insuficient coapte.
Cunoscuta în Africa, America de Sud s parti ale Asiei, maniocul este a treia sursa importanta de calorii din aceste regiuni dupa porumb si orez. Cunoscuta si sub numele de yucca, este o leguma radacinoasa care este delicioasa prajita, fiarta sau coapta, folosindu-se si sub forma de amidon. De asemenea, din ea se obtine faina de manioc. Dar yucca poate fi otravitoare daca nu este procesata corespunzator. Planta contine cianura de hidrogen si face obiectul unor reglementari stricte cu privire la prelucrare si productie pentru a diminua concentratiile acestei otravuri.
Fructul-stea (starfruit) contine toxine care prezinta un risc semnificativ pentru persoanele cu afectiuni renale. Acesta este folosit ca un remediu pe baza de plante pentru o serie de afectiuni în anumite zone ale tropicelor, dar, daca este consumat de cineva cu afectiuni renale, poate fi fatal. Starfruit contine toxine care afecteaza creierul si pot provoca tulburari neurologice, spune Fundatia Nationala a Rinichilor din SUA. Acestea sunt procesate si eliminate la persoanele cu rinichi sanatosi, dar persoanele cu afectiuni renale cronice nu pot metaboliza toxinele din fructe, putând sa apara îmbolnaviri grave sau chiar deces.
Ciuperca fatala a trestiei de zahar este unul dintre factorii de îmbolnavire în anumite regiuni ale lumii. Consumul trestiei de zahar în sine nu este daunator, dar daca aceasta prinde mucegai si nu este folosita în timp util, apare riscul de otravire din cauza unei ciuperci comune care creste pe planta când este depozitata pentru mai multe luni, conform CNN.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.