Acesti bolnavi au fost scosi de la dreptul de pensie

0
80

Acesti bolnavi au fost scosi de la dreptul de pensie 1Anul 2019 a adus o serie de modificari importante pentru mii de romani. Una dintre acestea fiind scoaterea de la dreptul de pensie a acestor romani.

Bolnavii de cancer, SIDA sau schizofrenie nu vor mai primi o pensie minima garantata, cum s-a intamplat pana acum, ci vor face obiectul unei noi legi prin care vor primi o indemnizatie sociala.
De asemenea, printre alte modificari importante aduse de noua lege a pensiilor se numara introducerea unei perioade minime de cotizare de 15 ani pentru cei care vor sa beneficieze de pensie de invaliditate.

Citeste si :  O ceremonie speciala alaturi de Klaus Iohannis ...

Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care si-au pierdut total sau cel putin jumatate din capacitatea de munca, din cauza:

a) accidentelor de munca si bolilor profesionale, conform legii;

b) neoplaziilor, schizofreniei si SIDA;

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

c) bolilor obisnuite si accidentelor care nu au legatura cu munca.

Citeste si :  Presedintele, atacuri in valuri la PSD. Ii ia apararea soferului cu numarul anti-PSD

Camera Deputatilor a aprobat Legea pensiilor, dupa ce deputatii au admis un amendament al UDMR, initial respins de Comisia de munca, care prevede ca cei care sufera de handicap grav se pot pensiona la realizarea unei treimi a stagiului complet de cotizare.

Legea a trecut de ambele camere ale Parlamentului si, pentru a intra in vigoare, mai trebuie promulgata de presedintele Iohannis.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.