Actiunea pentru Renasterea Craiovei a vizitat Casa Nicolae Romanescu

0
192
Actiunea pentru Renasterea Craiovei a vizitat Casa Nicolae Romanescu 1
Actiunea pentru Renasterea Craiovei a vizitat Casa Nicolae Romanescu

Actiunea pentru Renasterea Craiovei (ARC) si Asociatia Monumente Oltenia a vizitat ieri Casa Nicolae Romanescu din Craiova, Calea Unirii, nr. 57 (Casa Universitarilor).

Vizita a facut parte din proiectul cultural „10 mari craioveni” si are ca scop promovarea personalitatii lui Nicolae Romanescu.
Proiectul ARC „10 mari craioveni” consta intr-o serie de activitati care au ca scop promovarea valorilor locale in contextul mai larg al aniversarii istorice a Centenarului Marii Uniri. Prin acest proiect, ne dorim sa aducem in atentia publicului acele personalitati ale istoriei si culturii locale, nationale sau universale care, prin originea lor, activitatea sau mostenirea culturala pe care au lasat-o, si-au legat numele de Craiova.

Citeste si :  Lituania ofera o lectie statului roman in privinta incalcarii legislatiei internationale pentru Kozlodui


Echipa Actiunea pentru Renasterea Craiovei (ARC) a aflat mai multe despre istoricul cladirii si al familiei de la presedintele Asociatiei Monumente Oltenia, Daniela Ilie, ghid de turism autorizat.

Actiunea de duminica, 1 iulie, se inscrie in demersurile de valorificare a spiritualitatii craiovene, fiind o modalitate prin care se urmareste prezentarea orasului, dar si revitalizarea spiritului local si constientizarea rolului si locului Craiovei pe harta culturii.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.