Acuzati pentru luare de mita din cauza unui transfer al unui student Craiovean

0
87

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au emis, marti, un mandat de arestare preventiva pe numele unei persoane acuzate ca a cerut suma de 2.000 de euro pentru a „aranja“ transferul unui student din Craiova in Bucuresti. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cei care instrumenteaza acest dosar de coruptie, nu au facut publice numele suspectilor si al institutiilor de invatamant.

Acuzati pentru luare de mita din cauza unui transfer al unui student Craiovean 1Potrivit anchetatorilor, in cursul zilei de luni, ofiterii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au facut doua perchezitii domiciliare si au pus in executare doua mandate de aducere, emise pe numele a doi suspecti, cercetati pentru trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta.

Citeste si :  Darius Valcov a cerut sa fie supus detectorului de minciuni, dar a mintit cand a fost intrebat daca a luat mita - motivarea deciziei de condamnare.

Potrivit oamenilor legii, „unul dintre suspecti a pretins suma de 2.000 de euro pentru a interveni pe langa o persoana cu functie de conducere din cadrul unei universitati din Craiova in scopul de a o determina sa aprobe transferul denuntatorului de la o facultate din Bucuresti. Traficul de influenta ar fi trebuit sa fie realizat cu complicitatea unei alte persoane fara calitate speciala. Ulterior, primul suspect a primit, in scopul mentionat, suma de 1.500 de euro, urmand ca diferenta sa-i fie remisa dupa realizarea transferului“. Trebuie spus ca in municipiul Craiova functioneaza trei universitati, doua de stat si una particulara – Universitatea din Craiova, Universitatea de Medicina si Farmacie si Universitatea „Spiru Haret“. In urma perchezitiilor, ofiterii anticoruptie au ridicat mai multe „inscrisuri cu relevanta in constituirea materialului probator“, dupa cum se mai precizeaza intr-un comunicat publicat miercuri de Directia Generala Anticoruptie.

Procurorul de caz a dispus inceperea urmaririi penale fata de cei doi suspecti, iar in cursul zilei de marti, cel care a primit suma de 1.500 de euro a fost arestat preventiv pe o perioada de 30 de zile printr-o hotarare a Tribunalului Bucuresti. Potrivit legii, transferul unui student (mobilitatea definitiva) se realizeaza prin dispozitia Rectorului Universitatii. Transferul se poate realiza dupa primul an si pana la sfarsitul penultimului an de studii si numai de la o facultate sau specializare la una cu profil identic sau apropiat, dar si numai daca studentul a promovat toate examenele.

Citeste si :  Incendiu la un imobil apartinand Facultatii de Mecanica din Craiova

Transferul se poate realiza in baza unor acorduri interinstitutionale si numai cu acceptul institutiilor de invatamant de provenienta, respectiv primitoare.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.