>
Home » Actualitate » Actualitate Craiova » Adevaratul motiv despre greva de la Ford Craiova ! Documente in exclusivitate !

Adevaratul motiv despre greva de la Ford Craiova ! Documente in exclusivitate !

Ieri am anuntat in premiera greva spontana de la uzilele Ford Craiova iar aseara am fost prezenti la uzina pentru ca inca au fost persoane care au stat pana seara tarziu . Nu au dorit sa ofere declaratii dar in schimb am obtinut documente in exclusivitate .

Cine este de vina pentru aceasta greva probabil multi nu stiu sa raspunda la aceasta intrebare ! Sindicatele joaca un rol foarte important la uzinele Ford iar ca totul sa fie clar aducem unele lamuriri .

Acum ceva timp in campania care a avut loc la uzina Ford , cei care au castigat au promis dar din pacate acum nu se tin de promisiunile cu care au castigat .
Prima oferta a patronatului cuprindea urmatoarele:
-de la 1 ianuarie 2018 trecere contributiilor de la angajator in salariu de baza si majorarea salariului pentru noii angajati cu 250 ron ,

-acordarea unui bonus anual de3% lunar adica 36% platibil in luna februarie,cresterea valori tichetelor de masa de la 12 ron ,cat este acum,la 13,5 pentru ceilalti angajati pe langa trecerea contributiilor in salariul de baza ,

– o crestere salariala de 5% din luna iunie iar cuantumul primelor sa ra mana acelas iar din ianuarie 2019 bonurile de masa sa fie 15 ron ,iar bonusul anual 40 pe luna respectiv 48% in februarie 2019 ,si majorarea tuturor salariilor cu 3% din iunie 2019
Acesta oferta a fost refuzata din pacate.
Ieri au primit un comunicat de la sindicat potrivit caruia s-a ajuns la o intelegere cu patronatul dupa cum urmeaza
trecere contributiilor in salariu de baza,majorarea salariilor noilor angajati cu 300 ron de la 1 ianuarie 2018 ,cresterea valoarea tichetelor de masa la 15 ron de la 1 ianuarie 2018,majorarea salariilor celorlalti angajati cu 300 ron din iunie 2018 iar in iunie 2019 inca o majorare de 300 ron pentru toti angajatii.

 

 

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !
Citește articolul precedent:
Guvernul Romaniei: Simplificari si clarificari ale legislatiei achizitiilor publice

Guvernul a modificat și completat legislația achizițiilor publice, pentru a simplifica, clarifica și corela unele prevederi, precum și pentru a...

Închide