Adina Valean a fost acceptata pentru functia de comisar european de Ursula von der Leyen

0
45

Adina Valean, europarlamentar PNL, a fost acceptata miercuri dupa-amiaza de presedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru functia de comisar european din partea Romaniei.

Guvernul Ludovic Orban a transmis doua propuneri de candidati pentru postul de comisar European. Al doilea nume avansat era cel al europarlamentarului Siegfried Muresan.
„Romania a transmis astazi doua nume de candidati pentru postul de comisar.

Ambii candidati au avut interviuri cu presedintele ales si s-au descurcat bine. Presedintele ales a decis ca Adina Valean sa preia portofoliul Transporturilor. Valean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja presedintele comisiei ENVI si este in prezent presedintele ITRE.

In cariera sa a acumulat experienta pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al mecanismului <<Conectarea Europei>> (Connecting Europe Facility – n.r.), prin care este sustinuta infrastructura in domeniul transporturilor, energiei si serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor si de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis purtatorul de cuvant al echipei de tranzitie a Comisiei Europene.

Citeste si :  Darius Valcov a ordonat, Consiliul Concurentei a executat!

Fostul premier, Viorica Dancila, a facut trei propuneri pentru postul de comisar european, dar toate au fost respinse.
Rovana Plumb a fost respinsa pe 30 septembrie, de Comisia JURI, din cauza problemelor de integritate.
8 octombrie, Dan Nica a fost respins de Ursula von der Leyen.
Dupa respingerea Rovanei Plumb si a lui Dan Nica, premierul demis Viorica Dancila l-a propus Victor Negrescu pentru functia de comisar european, insa purtatorul de cuvant al Executivului UE, Mina Andreeva, a anuntat ca exista la Comisia Europeana „dubii mari” referitoare la „legitimitatea” noii propuneri de comisar european transmisa de Dancila.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.