Adio FONDUL DE REZERVA ! Premierul demis Dancila a golit Fondul de Rezerva pus la dispozitia Guvernului

0
510

Viorica Dancila se straduieste sa goleasca Fondul de Rezerva pus la dispozitia Guvernului. Dupa ce a Cabinetul sau a fost demis prin motiune de cenzura, Viorica Dancila a alocat sute si chiar miliarde de lei. Banii au mers catre alesii locali, cei care aduc fonduri in campanie, dar si catre institutiile „de acasa” ale PSD.

Viitorul guvern trebuie sa isi arate eficienta si sa se descurce pana la sfarsitul anului cu banii care raman, a spus ministrul Dezvoltarii, Daniel Suciu.

Cea mai importanta suma alocata din Fondul de Rezerva dupa caderea Guvernul a fost cea de 1,4 miliarde de lei. Bani alocati de Guvern pt buna functionare a primariilor, plata salariilor, dar si alte cheltuieli curente.

Un alt miliard de lei a fost promis pentru plata facturilor Programului National de Dezvoltare Locala(PNDL). Guverunul a reusit sa aloce doar 400 de milioane de lei, urmand ca urmatoarea transa de 600 de milioane sa fie alocata in urmatoarea sedinta de guvern.

Guvernul a alocat si 23 de milioane de euro. De data aceasta, banii au fost meniti sa asigure buna functionare a comunelor pentru ultimele trei luni ale anului.

O suma importanta a mers si catre Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea. Guvernul a alocat 100 de milioane de lei din Fondul de rezerva pentru caldura si apa calda. Banii au fost virati si catre Primaria Sectorului 4. 40 milioane de lei, pentru cheltuieli curente si incalzire.

Guvernul a rotunjit si veniturile mai multor localitati din tara. Peste 61,28 au plecat din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului in conturile unitatilor administrativ teritoriale tot pentru asigurarea continuitatii serviciului de alimentare cu energie termica.

Alti 28,8 milioane de lei vor merge pentru dezvoltarea infrstructurii in localitatea Macin,din judetul Tulcea.

Viorica Dancila a suplimentat cu 13 milioane de lei si bugetul Societatii Romane de Radiodifuziune, pentru continuarea activitatii.

Ministrul Dezvoltarii, Daniel Suciu, a precizat ca Fondul de rezerva al Guvernului este aproape zero si a afirmat ca viitorul Guvern va trebui sa isi dovedeasca eficienta si sa se descurce cu banii care raman pana la sf acestui an.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.