Adriana Ungureanu , Consilier Municipal PNL Craiova : Propunerea Operei Romane e o TOCANITA CULTURALA !

0
452

Astazi la sediul PNL Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de Flavius Sirop si Adriana Ungureanu , consilieri municipali PNL Craiova . Adriana Ungureanu a adus in discutie cateva subiecte ce tin de Administratia Craiovei . Primul subiect adus de Adriana Ungureanu a fost despre situatia aparaturii din spitalele craiovene dar si lipsa acestora .

Al doilea subiect a fost despre spectacolul pe care Opera Romana doreste sa il organizeze la inceputul lunii octombrie pe stadionul din Craiova . Adriana Ungureanu a explicat si situatia angajarilor de la Opera Romana si Filarmonica Oltenia dar si de fondurile cheltuite de acestea in ultima perioada .

“Am incercat in numele Partidului National Liberal sa rog Primaria Craiova sa ia masuri cu spitalele din Craiova. I-am rugat foarte mult sa ne uitam la aparatura de specialitate performanta, i-am rugat foarte mult sa aducem RMN si tomograf la Spitalul Filantropia, la Spitalul de Neuropsihiatrie si la Spitalul de Boli Infectioase. Cu toate astea mi se promite in fiecare an ca se vor aduce dar nu intelegi ca sunt foarte scumpe, nu intelegi ca e greu sa le montam. Au spus ca vor face un tomograf, vor aduce la Spitalul Filantropia si un RMN dar abia acum la rectificarea bugetara care este de 5720 de lei adica 57 de miliarde vechi li s-a dat de la Guvern ca sa nu mai faca anumite investitii.

Totusi de-abia acum reusesc sa dea 400 de mii pentru amenajarea unui spatiu RMN la Spitalul Filantropia. Tin sa va anunt ca tot aici s-au luat de doua sute de mii, s-au luat televizoare inca din luna martie si cu toate astea nu au fost puse in saloanele bolnavilor si frigidere stau intr-o magazie, ca nu s-a bugetat pentru cabluri ca sa se puna aceste televizoare inteligente. Nu mai spunem ca nu exista nici un ecograf performant la sectia de endocrinologie.

Din cei 5720, 3720 mii lei se aloca pentru stadionul de atletism de 5.000 de locuri ca sa achite cheltuielile contractele pana la sfarsitul anului. Lucrari care se zice ca sunt in toi si sunt foarte avansate si mai necesita
Foarte multi bani, desi la inceputul anului au fost alocati banii pentru acest stadion. Nu intelegem de ce trebuie rectificare acum in conditiile in care s-au dat 300.000 lei si nu se aloca pentru lucrarile de la Clinica de Hematologie.

Ceea ce ma supara foarte mult totusi, cand am auzit luni in sedinta care am avut-o la servicii publice, cand am auzit ca o parte din bugetul imaginii Primariei Craiova se duce catre Opera Romana ca sa dam iar 1120 mil lei sa organizeze un Mega spectacol o firma particulara.

E o tocanita culturala. Asta este propunerea Operei Romane din Craiova pentru sifonati al sumei de 1120 mii lei din bani publici deci 11 miliarde vechi se dau pentru acest spectacol mega spectacol. Pe zi ce trece Opera din Craiova se indeparteaza tot mai mult de adevarata misiune care este de care ar trebui sa aiba pentru comunitate regia de a promova artele interpretative de Opera si Balet valorile lirice si coregrafice universale prin realizarea de spectacole si productii artistice valoroase asa cum spune domnul manager ca trebuie sa fac. Vreau sa va spun ca actuala conducere a Operei din Craiova in loc sa aiba propriile productii atat pentru fidelizarea publicului si pentru atragerea tinerilor si a publicului in randul tinerilor sa vina si sa vada o opera in Craiova chiar daca nu au un sediu cu o stim foarte bine in Carol unde este sediul Operei este distrus si nu se fac decat repetitii acolo in niste conditii chiar destul de rele pentru acei muzicanti dar ei suporta si permit domnului manager orice pentru ca acolo este stat stiti foarte bine.

Noi dam pentru tot felul de conferinte culturale in milioane si milioane de lei. Nu uitati ca are un buget de 5 milioane 400 de euro aceasta finala. Pardon opera din Craiova cea mai proaspata tocanita pe care o propune este organizarea de catre o casa de productie privata.

Practic Opera din Craiova s-a transformat in impresarul casei de discuri Global Records.. Am ajuns acum sa vina impresari. Asa cred actuala conducere a Operei ca cinsteste memoria marii soprane Elena Teodorini, patronul spiritual al scenei lirice din Craiova. Sub egida caruia este acest spectacol organizata in data de 12 si 13 octombrie. Probabil ca marea soprana se rasuceste in mormant pentru ca ceea ce face opera pentru editia din acest an a Festivalului International Elena Teodorini cea de-a 16-a un festival foarte valoros asa cum scrie in nota de fundamentare a domnului manager. Vreau sa va spun ca pentru scena si lumini 873 de mii de lei adica 8 miliarde 730 lei. Daca puteti sa credeti asa ceva pentru asigurarea teren de fotbal la gazon 47.000 de lei.

Ne certam toata ziua ca nu e bun gazonul, ca n-au pe ce sa joace fotbalistii dar noi il asiguram pentru 47.000 de lei si gata am terminat il acoperim si nu mai conteaza. Asigura cazarea celor 250 de artistii si toti care vin este 70.000 de lei asigurata tot de Primaria Craiova si la sfarsit 130.000 lei se va plati chiria la stadion.

Bineinteles ca aceasta firma, Global Records spune ca va aduce in jur de 50.000 de spectatori, va incasa foarte multi bani.

Eu cred ca in aceste conditii se ridica intrebarea pentru ce mai platesc craiovenii acesti bani. Cinci milioane 400 de mii de euro pentru Opera din Craiova.
Eu am primit raspuns la interpelari mele pe care le-am avut in sedintele de Consiliu si este chiar jenant ca un manager de institutie sa dea asemenea raspunsuri. Nu este niciun raspuns clar. Tin sa va anunt ca dupa ce a concediat artistii asta vara in august, iulie si august, ianuarie au angajat din nou si a platit salariile la toti in conditiile in care nu au avut nici un spectacol angajat.

Tot timpul cand imi da raspunsuri spune ca Opera Romana nu poate fi guvernata de normele unei societati comerciale cu activitate de patiserie.

Cred ca ori nu este sanatos la cap ori are niste tulburari comportamentale asa daca vor sa dea un asemenea raspuns oficial unui consilieri alesi de craioveni.

Cred ca merita acesti craioveni sa nu isi bata nimeni joc de banii care-i platesc din impozite si incearca inca sa vina sa vada si ei un spectacol. Nu trebuie sa vada numai anumiti oameni cu invitatii iar ceilalti sa nu poata sa ajunga. Parerea mea este si a colegilor mei liberali ca trebuie sa cerem clar un audit extern.

Sa fie acreditat european, sa faca totusi un control de cum se cheltuie banii, cum se organizeaza daca se respecta aceste lucruri la Opera si Filarmonica din Craiova. Astept si bineinteles si la celelalte societati care sunt in subordinea Primariei Craiova intrucat cred ca nu nu vor efectiv sa justifice cam nimic din ceea ce cheltuie. La fel am primit raspuns si de la Filarmonica. La angajat iar pe domnul Cristescu Marius incepand cu luna iunie dupa ce a cantat pentru un singur spectacol, sase luni cate 10.000 de lei de la Opera Romana. Vreau sa ne arate si noua programul stagiunii viitoare, in cate concerte va fi domnul Marius Cristescu, ce apare in programul care va avea Filarmonica in care exista proiectului de management.
Fiecare spune ca Departamentul de Imagine isi face datoria.
A angajat firma Evobrand sa-i faca reclama contra sumei de 20.000 de lei.
Deci pana la urma nu stiu cine isi face datoria.” a declarat Adriana Ungureanu.

Hits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.