AEP a DECIS: Cate sectii vor fi deschise in Diaspora!

0
78

Autoritatea Electorala Permanenta a aprobat deschiderea primelor a 444 de sectii de votare in diaspora, pentru alegerile prezidentiale din acest an. Conform solicitarii Ministerului de Externe, in perioada urmatoare vor fi propuse spre deschidere si alte sectii, ceea ce va duce numarul acestora la peste 800. La alegerile europarlamentare a fost scandal din cauza numarului de sectii fiind deschide doar 441, insa acum va fi dublat numarul.

Autoritatea Electorala Permanenta a aprobat, prin Hotararea nr. 35/2019, propunerile misiunilor diplomatice si oficiilor consulare privind sediile a 444 de sectii de votare din strainatate la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe in data de 3 octombrie 2019.

Citeste si :  Live : Guvernul Orban da primul test in fata Romaniei, dar si a Parlamentului: votul pentru investire. Trece sau nu trece?

Documentul a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro la sectiunea LEGISLATIE ELECTORALA si poate fi consultat accesand urmatorul link:

http://www.roaep.ro/legislatie/wp-content/uploads/2019/10/Hotararea-AEP-35-2019.pdf 

Potrivit acestei hotarari, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice si oficiile consulare vor lua masurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea conditiilor logistice minimale pentru desfasurarea votarii in sectiile de votare prevazute in anexa, precum si pentru aducerea la cunostinta alegatorilor din strainatate a sediilor acestora.

De asemenea, hotararea mentionata stabileste ca Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice si oficiile consulare vor lua masurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare prevazute in anexa, catre Autoritatea Electorala Permanenta, biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate, precum si catre formatiunile politice care participa la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019, de indata ce au fost intocmite.

Citeste si :  Craiova alaturi de Bucuresti si Diaspora! Peste 3000 de craioveni au participat la protest !

Anexa cuprinde lista celor 444 de sectii de votare aprobate prin Hotararea AEP nr. 35/2019.”, arata AEP.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.