Aeroportul International Craiova : A fost semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de extindere a terminalelor

0
543

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de extindere a terminalelor de sosiri si de plecari ale Aeroportului International Craiova , atribuit prin licitatie deschisa la o valoare de aproximativ 6.400.000 de euro, inclusiv TVA. Contractul „Proiectare si executie lucrari aferente obiectivului de investitii «Extindere terminale plecari si sosiri la Aeroportul Craiova»“ a fost atribuit prin licitatie societatii comerciale Eldiclau SRL, la o valoare de 29.987.068 de lei, inclusiv TVA, avand prevazuta o durata de realizare de 20 de luni.

Potrivit presedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, demersul va permite AIC sa-si conformeze cu promptitudine capacitatea de procesare la cerintele impuse de cresterea prognozata a traficului de pasageri, reliefata si intr-un studiu de specialitate elaborat in cursul anului trecut.
„Putem spune ca, din acest moment, intra in linie dreapta o noua investitie importanta a Consiliului Judetean Dolj, vizand un obiectiv esential pentru toata Oltenia. Castigatoarea licitatiei, o societate din Craiova, si-a asumat ca, in mai putin de doi ani, sa definitiveze intregul demers, care presupune proiectarea, dar si construirea celor doua corpuri de cladire prin care vom extinde actualele terminale de plecari si de sosiri de la Aeroportul International Craiova.
Vorbim despre un proces investitional semnificativ si din punct de vedere al valorii, care se apropie de 30 de milioane de lei, fonduri asigurate integral din bugetul propriu al Consiliului Judetean Dolj. In egala masura, este o interventie absolut necesara, avand in vedere numarul tot mai mare al persoanelor care trec anual prin terminalele aeroportului nostru.
Volumul de activitate a crescut in mod spectaculos, mai rapid decat ne-am fi putut astepta atunci cand am initiat modernizarea acestui obiectiv. Daca AIC a stabilit anul trecut un nou record de trafic, cu peste 493.000 de calatori, in 2019 estimam ca va depasi aceasta performanta, in conditiile in care, in primul semestru, s-au inregistrat cu aproape 8.000 de pasageri mai mult decat in primele sase luni din 2018.
Tocmai pentru a raspunde cat mai prompt necesitatilor impuse de evolutia remarcabila a aeroportului, am lansat aceasta investitie in urma careia suprafata totala a celor doua terminale va creste cu peste 2.200 de metri patrati, adica aproape o treime din capacitatea actuala. Impreuna cu dotarile suplimentare pe care le vom asigura, noua structura va permite Aeroportul International Craiova sa proceseze 1.150.000 de pasageri anual. Venim astfel in acord cu concluziile unui studiu de trafic realizat in 2018 de catre o firma specializata de consultanta in aviatie, care indica faptul ca in 2020 ar putea fi depasit pragul de 900.000 de calatori.
De asemenea, se afla intr-un stadiu avansat al procedurii de atribuire si demersul care urmareste modernizarea si extinderea parcarii AIC pana la o capacitate de aproximativ 500 de locuri, demers care presupune alte 2,6 milioane de lei investite din bugetul propriu.
In paralel, ne indreptam atentia si catre ceea ce presupune evolutia aeroportului pe termen lung, sens in care, asa cum anuntam luna trecuta, am preluat din domeniul public al statului un teren de peste 7 hectare si, totodata, se afla in curs de elaborare documentatia pentru construirea unui nou terminal, investitie inclusa in Master Planul General de Transport al Romaniei.
Ne bucuram sa constatam – asa cum s-a intamplat si recent, in discutii cu exponenti ai mediului de afaceri – ca planul nostru strategic, lansat in urma cu 10 ani, pentru revitalizarea Aeroportul International Craiova a dat rezultatele scontate si isi primeste validarea din partea opiniei publice, fiind vazut drept o contributie esentiala la dezvoltarea economica a Doljului si a intregii regiuni“, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Ion Prioteasa.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.