Aeroportul Internaţional Craiova va dispune până la sfârşitul anului de 14 echipamente de intervenţie de ultimă generaţie. Contractul de achiziţie a fost semnat azi

0
699

Astazi sa contractul de achiziție echipamente în cadrul proiectului „Creșterea gradului de siguranță a Aeroportul International Craiova prin achiziționarea de echipamente specifice”.

Cu o valoare de aproape 12 milioane de euro, proiectul vizează achiziția pentru Aeroportul Internațional Craiova de echipamente de ultimă generație pentru activități de situații de urgență și întreținere a infrastructurii aeroportuare:

✅ Autospecială pentru curățat pista cu plug, perie rotativă și turbosuflantă: 3 buc.
✅ Autofreză de zăpadă pentru pistă, căi de rulare și platforme de aviație (capacitate mare): 1 buc.
✅ Utilaj multifuncțional cu perie, freză de zăpadă, lama împins zăpadă și cositoare: 3 buc.
✅ Autodegivror pentru pistă, căi de rulare și platformă de aviație: 1 buc.
✅ Echipament multifuncțional cu atașamente pentru întreținerea suprafețelor înierbate: 1 buc.
✅ Degivror aeronave tip I și II/III: 1buc.
✅ Autospecială stingere incendii pe sașiu special prevăzută cu braț de străpungere: 1 buc
✅ Autospecială pentru stingerea incendiilor de tipul celor utilizate pe aeroporturi – 1 buc
✅ Echipament autopropulsat destinat pentru determinarea coeficientului de frânare pe suprafețele aeroportuare: 1 buc.
✅ Echipament multifuncțional

„Am început acest proiect anul trecut, în toamnă am semnat contractul de finanţare, iar acum ne aflăm în situaţia de a semna contractul de achiziţie, urmând ca în lunile următoare să şi primim aceste echipamente. Sunt echipamente care ne ajută foarte mult, atât pentru situaţii de urgenţă, cât şi pentru buna desfăşurare a activităţii aeroportuare indiferent de anotimp. O dată cu acest proiect, ajungem la 150 de milioane de euro, bani pe care îi investim în dezvoltarea aeroportului din Craiova în ultimii ani. Alături de acest proiect, mai avem alte două în implementare, unul pentru securizarea indoor/outdoor a aeroportului, implementat în proporţie de 90%, şi proiectul cel mare de 100 de milioane de euro cu care ne mândrim cu toţii, cel pentru realizarea unui nou terminal şi a altor 20 de obiective de investiţii“, a afirmat directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova, Sorin Manda.

„Astăzi s-a semnat contractul de achiziție între Aeroportul Internațional Craiova și asocierea de firme care a câștigat licitația pentru furnizarea utilajelor.
Aceste echipamente vor asigura atât operațiuni uzuale, cum sunt cele de întreținere a pistei, indiferent de anotimp, cât și intervenții în situații de urgență, incendiu sau descarcerare. În acest fel, Aeroportul Internațional Craiova se va alinia marilor aeroporturi din Europa, având un parc auto de intervenție extrem de modern, ce va asigura proceduri de zbor în condiții de siguranță atât pentru aeronave, cât și pentru pasageri.
Consiliul Județean Dolj susține toate proiectele aflate în acest moment în implementare la Aeroportul Internațional Craiova, proiecte care se ridică la o valoare de 150 de milioane de euro, din fonduri europene nerambursabile. Contribuim astfel împreună la asigurarea confortului și siguranței unui număr din ce în ce mai mare de călători.”, a declarat Presedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.