Afla ce suma a multiplicat Claudiu Manda de 5000 de ori! Tunurile date de familia Vasilescu .. 1Claudiu Manda a pozat intr-un socialist cu datorii si rate la banca in momentul declansarii scandalului legat de achizitionarea unei case cu robinete de aur si incuietori cu, cristale Swarovski. Va prezentam cum a reusit sa cumpere Manda cu 90 de lei o treime dintr-o afacere de milioane. Acum Claudiu Manda candideaza la Alegerile Europarlamentare iar pe 26 mai acesta va merge la Bruxelles ..

Pe urma apartamentului lui Manda

Claudiu Manda a explicat faptul ca pentru a achizitiona casa prezentata de presa a trebuit sa se imprumute si urmeaza sa vanda un apartament inregistrat pe o firma la care este asociat. Firma respectiva se numeste Imoband Oltenia si a fost fondata in 2011 de Claudiu si Adina Andreea Manda, fosta sotie a politicianului.
La un an de la lansare avea active de 183000 lei, iar in 2013 valoarea activelor a crescut la 379000 lei, valoarea mentinandu-se aproximativ la acelasi nivel pana in prezent. De mentionat este faptul ca firma are datoriile totale mai mari ca activele.
In 2014, Andreea Manda paraseste societatea, in locul ei fiind cooptat, cu 2,5% din partile sociale, un anume Florin Catalin Tabacu care este numit si administrator.

Afacerea mileniului a familiei Vasilescu

Pe 23 martie 2015 Claudiu Manda reuseste afacerea mileniului. Politicianul despre care Traian Basescu spunea ca are experienta economica limitata la taierea biletelor la intrarea Casei Studentilor reuseste un jackpot.
Socialistul Manda participa cu 90 de lei, prin firma sa Imoband Oltenia, la majorarea capitalului social al Scai Agro Holding SRL, o societate detinuta pana la acel moment de un unic asociat – Paul Alin Dragu. In schimbul celor 90 de lei, firma lui Manda primeste 31% din compania lui Dragu.
Afacerea este spectaculoasa deoarece Scai Agro Holding avea, la momentul tranzactiei, active de 1,7 milioane de lei. La un calcul simplu vedem ca Manda primea pentru 90 de lei active de 500.000 de lei (31% din Scai Agro Holding). Dintr-un foc, Claudiu Manda isi multiplica investitia de 5555 ori.
Anul trecut, firma la care indirect Manda detine 31% din partile sociale a generat venituri de 2,2 milioane de lei. Majoritatea acestor venituri sunt realizate din exploatarea unor terenuri in zona localitatii Isalnita din apropiere de Craiova. Acolo, Scai Agro Holding suprafete mari in proprietate dar si in arenda. Astfel, holdingul din care Manda detine indirect aproape o treime este greu de evaluat.

Citeste si :  PSD nu trebuie sa se supere .. Si CS U Craiova are masina cu mesaj personalizat

Recompensa pentru asociat

La un an de la tranzactia prin care Manda si-a multiplicat investitia de peste cinci mii de ori, asociatul sau de la Scai Agro Holding a fost numit in Consiliul de Administratie al Companiei de Apa Oltenia. Alin Paul Dragu conducerea firmei infiintata de Consiliul Judetean si consiliile locale din mai multe orase din Dolj.
„Selectia” candidatilor pentru acest post a fost facuta de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Oltenia si semnata de presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Compania de Apa a generat in 2017 venituri de 109 milioane de lei (23 milioane de euro) si gestioneaza active de 600 de milioane de lei (126 milioane de euro).

Filiera Isalnita

Citeste si :  Nicolae Giugea,PNL : PSD-ul a continuat blitzkrieg-ul asupra democratiei romanesti

Interesele economice ale lui Claudiu Manda in micuta localitate de langa Craiova sunt in principal legate de cumpararea de terenuri prin firma Scai Agro Holding. In ultima perioada compania a achizitionat masiv terenuri agricole.
2000 de lei pentru 0,4 hectare de la Ion Preda, 7500 lei pentru 1,6 hectare de la Nicolae Preda, 4500 lei pentru 0,5 hectare de la Aurel Iancu, 7500 de lei pentru 0,8 hectare de la Alexandru Rosca, 9500 de lei pentru 1,9 hectare, iar exemplele pot sa continue. In acest context prietenia cu edilul din localitatea Isalnita este esentiala.
Asa se poate explica felul in care PSD l-a desemnat pe Ovidiu Flori drept secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Decizia ilogica de a lasa un primar de comuna cu 3000 de suflete sa gestioneze bugete de miliarde de lei capata sens. De asemenea, incrancenarea lui Flori de a se intoarce la Isalnita dupa experienta la Transporturi in ciuda interdictiei dictate de Agentia de Integritate este explicabila.

Fondurile nerambursabile o specialitate de casa !

Aparitia lui Claudiu Manda printre persoanele interesate de bunastarea Scai Agro Holding a facut ca aceasta firma sa aiba un impuls de dezvoltare. La finele anului in care senatorul social democrat intra cu 90 in afacerea cu terenuri, Ministerul Agriculturii premia Grupul de Actiune Locala Colinele Olteniei pentru implementarea unui proiect de 2,8 milioane de euro.
Firma la care Claudiu Manda detine indirect o treime din partile sociale este membru acestui grup de actiune locala care se finanteaza din fonduri europene si din bugetele locale ale primariilor membre. Anul acesta GAL Colinele Olteniei gestioneaza impartirea a cate 15.000 de euro pentru fiecare proiect european depus.
Acest lucru nu inseamna ca organizatia in care firma senatorului este parte se limiteaza la banii veniti de la Bruxelles. Fiecare din cele 14 primarii membre cotizeaza cu sume cuprinse intre 3000 si 6000 de lei. Peste acesti bani, Consiliul Judetean Dolj mai arunca ceva. Ultima data, in decembrie 2018, Ion Prioteasa a directionat 30.000 de lei catre GAL Colinele Olteniei.

Citeste si :  Efectul Facebook asupra politicii

Sursa articol Lumea Politica !

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.