Aflat in Madagascar, Radu Mazare risca o condamnare RECORD, dupa un proces care a durat 11 ani

0
170

Aflat in Madagascar, Radu Mazare risca o condamnare RECORD, dupa un proces care a durat 11 ani 1Fostul edil al Constantei Radu Mazare este unul dintre cei mai celebri fugari din Romania. El se afla in Madagascar, dar astazi plutesc nori negri asupra sa pentru ca isi afla sentinta in procesul retrocedarilor de la malul Marii Negre.

Procesul retrocedarilor de la malul marii i-a adus fostului primar al Constantei patru ani de inchisoare cu suspendare in prima instanta.

DNA cere condamnarea fostului primar al municipiului Constanta Radu Mazare la o pedeapsa orientata spre maxim pentru infractiunilor comise, respectiv 15 ani de inchisoare, in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri din Constanta, Mamaia, plaja si faleza.

Citeste si :  Toader va propune vineri revocarea sefei DNA!

Vizat si in alte dosare, Radu Mazares-a refugiat in Madagascar si este, in prezent, dat in urmarire internationala.

In acelasi dosar al lui Radu Mazare, Nicusor Constantinescu, fost presedinte al CJ Constanta, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare, aceeasi pedeapsa primind si Dragos Savulescu, fost actionar al echipei de fotbal Dinamo Bucuresti.

In schimb, Cristian Borcea, fost finantator al clubului Dinamo, a fost achitat.

Procurorii anticoruptie precizeaza ca au fost restituite portiuni de plaja si faleza care, potrivit Constitutiei si legilor in vigoare, fac obiectul exclusiv al proprietatii publice, “adica nu pot ajunge sub nicio forma in proprietatea vreunei persoane fizice sau juridice”.

Citeste si :  Magistrat oltean condamnat definitiv

Conform DNA, prin faptele savarsite de cei 37 de inculpati in aceasta cauza s-ar fi cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro – prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.