Agent de la Penitenciarul Pelendava condamnat pentru trafic de influenta

0
183
Agent de la Penitenciarul Pelendava condamnat pentru trafic de influenta
Agent de la Penitenciarul Pelendava condamnat pentru trafic de influenta

Magistratii Tribunalului Dolj l-au condamnat, ieri, pe agentul Danut Dihoru, de la Penitenciarul Pelendava din Craiova, acuzat de trafic de influenta, la 2 ani de inchisoare cu suspendare si 80 de zile de munca in folosul comunitatii. Agentul a fost trimis in judecata pentru ca a cerut 5.000 de euro, din care a primit 3.500 de euro, pentru a aranja angajarea sotiei unui craiovean ca asistent medical in cadrul unitatii de detentie. El a fost denuntat de barbatul care a dat banii si care a incheiat un acord cu procurorii, primind o pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare cu suspendare pentru cumparare de influenta.
Judecatorii de la Tribunalul Dolj au pronuntat, ieri, sentinta in dosarul agentului Danut Dihoru, de la Penitenciarul Pelendava, acuzat de trafic de influenta. Reamintim ca pe 7 martie 2017 s-a inregistrat pe rolul Tribunalului Dolj dosarul in care procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj l-au trimis in judecata, in stare de libertate, pe Danut Dihoru, agent de penitenciare la Penitenciarul Pelendava, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Potrivit rechizitoriului, in urma anchetei desfasurate ca urmare a sesizarii facute de o persoana la Serviciul Judetean Anticoruptie Dolj, s-a stabilit faptul ca, in perioada iunie-iulie 2016, agent-sef principal Danut Dihoru, din cadrul Penitenciarului Pelendava, a pretins de la Alexandru Craciun suma de 5.000 de euro, iar ulterior a primit de la acesta 3.500 euro, lasandu-l sa creada ca poate influenta angajarea sotiei acestuia ca asistent medical in cadrul Penitenciarului Pelendava. Ca urmare a cercetarilor, s-a reusit probarea activitatii infractionale a inculpatului, au precizat anchetatorii. In ceea ce-l priveste pe Alexandru Craciun, acesta a recunoscut comiterea faptei, precizand ca, initial, i-a remis agentului suma de 3.500 euro pentru a-i facilita angajarea sotiei sale pe postul de asistent medical, urmand ca restul de 1.500 de euro sa-i dea dupa efectuarea angajarii. „In conformitate cu prevederile legale, s-a incheiat acord de recunoastere a vinovatiei de catre inculpatul Craciun Alexandru, privind comiterea infractiunii de cumparare de influenta si acceptarea incadrarii juridice pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala, in sarcina acestuia stabilindu-se pedeapsa de 1,6 ani inchisoare cu suspendare pe durata unui termen de incercare de 2 ani si 6 luni”, au comunicat anchetatorii. Pe 9 martie 2017, judecatorii de la Tribunal au admis acordul de recunoastere a vinovatiei, dispunand, in plus, ca barbatul sa presteze si 60 de zile de munca in folosul comunitatii.

Citeste si :  Sentinta definitiva in Gala Bute ! Elena Udrea, sase ani de inchisoare cu executare . Rudel Obreja, cinci ani de inchisoare.

Dosarul lui Danut Dihoru a fost solutionat ieri, cand judecatorii de la Tribunal l-au condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare si 80 de zile de munca in folosul comunitatii: „Condamna pe inculpatul Dihoru Danut – Nicusor la pedeapsa inchisorii de 2 ani. Dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de incercare de 2 ani stabilit de instanta.(…) Inculpatul Dihoru Danut – Nicusor va presta, pe parcursul termenului de incercare, o munca neremunerata, in folosul comunitatii, pe o perioada de 80 de zile in cadrul Primariei Craiova, sau in alta unitate care urmeaza a fi stabilita de catre Serviciul de Probatiune Dolj. Obliga inculpatul Dihoru Danut – Nicusor la plata sumei de 3.000 lei, cheltuieli judiciare catre stat. Cu apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 10.05.2018”, se arata in incheierea de sedinta a instantei.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.