ALDE DOLJ: AJUTOARE SOCIALE PROACTIVE PENTRU OCUPARE

0
190

ANISOARA STANCULESCU, Vicepresedinte ALDE Dolj: ”Eliminarea somajului de lunga durata in randul tinerilor presupune reforma in educatie si o noua viziune asupra stimulentelor pentru ocupare”

Sindromul asa numit ”Generatia Degeaba” se consolideaza in realitatea romaneasca. Romania se afla, din nefericire, in top trei la nivelul UE, cu 730.000 de tineri cu varste intre 20 si 34 de ani care nu au ocupatie, adica nici nu muncesc, nici nu invata. Doljul este, din pacate, in top 10 la nivel national in acest clasament nedorit.
In acelasi timp, specialistii vorbesc de nevoia pietei muncii din tara noastra de a incadra un milion de oameni. Iesirea din acest paradox presupune masuri urgente.
O astfel de masura ar putea fi interventia timpurie a statului/ comunitatii/mediului de afaceri pentru prevenirea somajului de lunga durata printre tineri, in special in zona rurala, acolo unde este grosul tinerilor care nici nu muncesc, nici nu invata, majoritatea neterminand nici 8 clase.
In fiecare comunitate, catre cei aflati in situatia de risc de a ajunge in ”generatia degeaba”, trebuie directionate stimulente de ordin financiar. In acest sens, ar putea fi alocate fie de stat, fie de comunitate, fie in parteneriat cu agentii economici privati, ”ajutoare sociale proactive”, astfel incat, fiecare tanar sa se afle in permanenta intr-o forma de ocupare (loc de munca, scoala sau cursuri de calificare/deprindere de abilitati utile pe piata muncii)
”Cercul vicios saracie – lipsa de educatie si calificare- saracie/dependenta de ajutoare sociale pasive trebuie spart printr-o noua viziune asupra finantarii educatiei in mediul rural, o noua abordare a politicilor privind stimulentele sociale, dar si a facilitatilor pentru angajatorii care califica si angajeaza persoane din aceste categorii de varsta”- considera Anisoara Stanculescu-vicepresedinte ALDE Dolj
ALDE considera ca intr-o lume a schimbarilor rapide si ultrarapide nu ne putem permite sa nu valorificam ca natiune un milion de oameni aflati in puterea varstei, lasandu-i la voia destinului. ”Generatia Degeaba” trebuie si poate fi transformata in ”Generatia Se Poate”.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  ALDE DOLJ : VREM CA PILONUL II DE PENSII SA FIE PUTERNIC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.