ALDE DOLJ: ALEGERILE EUROPENE DIN 26 MAI NU TREBUIE AMESTECATE CU NICIUN REFERENDUM

0
396

ALDE DOLJ: ALEGERILE EUROPENE DIN 26 MAI NU TREBUIE AMESTECATE CU NICIUN REFERENDUM 1Deputat Ion Cupa, vicepresedinte national ALDE ”Un referendum, indiferent de tema lui, in aceeasi zi cu alegerile europene este o propunere incompatibila cu practicile democratice europene in materie de alegeri”

Solicitarea USR si PLUS, si anume aceea ca seful statului sa declanseze un referendum in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare, este total neavenita, lipsita de suport rational si de respect pentru democratie.
Nu poti sa vorbesti de democratie toata ziua, asa cum fac usristii si plusistii, dar in practica sa incerci sa o anulezi inducand manipulari si confuzii in randul cetatenilor in scopul castigarii de avantaje electorale.
USR si PLUS incearca sa foloseasca o tema politica proprie ca pretext pentru o campanie electorala in care sa incerce sa-si maximizeze capitalul politic.
”Fara penali in functii publice” in sensul exclusiv ca ”Nu pot fi alesi in organele administratiei publice locale, in Camera deputatilor, in Senat si in functia de presedinte al Romaniei cetatenii romani condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni savarsite cu intentie, pana la intervenirea unei situatii care inlatura consecintele condamnarii” poate fi una din temele pentru un referendum asupra revizuirii (mai ample a) Constitutiei, atunci cand va exista un consens pe aceasta problema a reformei constitutionale.
In niciun caz suprapunerea peste alegerile europene a unui referendum, mai ales a unuia cu impact constitutional, nu poate fi un castig pentru democratie. Nu exista o astfel de practica la nivel european, acel nivel atat de des invocat de liderii USR si PLUS ca tinta de atins.
USR si PLUS aduc ca argument, in apelul lor catre presedinte, initiativa cetateneasca cu acelasi nume. Cine vrea sa vada insa care sunt adevaratele intentii ale USR si PLUS poate citi(ignorand cacofoniile docte) negru pe alb in textul initiativei ”civice” asumate de aceste formatiuni, urmatoarele: ”Fara penali in functii publice ar insemna ca cei care au condus Romania in ultimii 29 de ani sa se apropie mai greu de functiile publice.”
Domnilor de la USR si Plus!Chiar asa?!Va credeti ingerii democratiei romanesti trimisi sa decida cine sa conduca si cine nu?! Democratia in Romania nu incepe si nu se termina cu voi. Si cu niciunul dintre partide!
Devine insa tot mai clar un lucru. Ceea ce va doriti cu adevarat este limitarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale unor cetateni liberi. Ceea ce doriti cu adevarat este sa eliminati articoul 16 din Constitutie care spune ca ”Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara DISCRIMINARI”
Chiar asa, dle Ciolos, dle Barna!? Toti cei care au condus in tara asta in ultimii 30 de ani sunt niste penali, niste oameni certati cu legea?! Toti cei care au detinut pozitii de conducere in Romania trebuie dintr-o data sa plece pentru ca asa vreti dvs.? Asta e modelul de democratie pe care il propuneti romanilor? Unul in care NU decid ei liber prin vot ci voi prin instrumente de sorginte totalitara, pseudodemocratice?!
Alegerile europene din 26 mai trebuie sa fie libere si democratice. Iar romanii sa fie foarte foarte atenti la manipularile de tip USR-PLUS care dauneaza grav sanatatii democratiei noastre.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.